Gyász: elhunyt a legendás magyar zenész

HelloVidék   
  Megosztom
Gyász: elhunyt a legendás magyar zenész

62 éves korában elhunyt Fátyol Rudolf hegedűművész, a szatmárnémeti Dinu Lipatti Állami Filharmónia vezetője – közölte Szatmárnémeti polgármesteri hivatala közleménye alapján a life.hu.

A lap megemlékezett, hogy Fátyol Rudolf Nagykárolyban született 1957-ben. Egyetemi oklevelét Kolozsváron, a Gheorghe Dima Zeneakadémián szerezte 1984-ben, mestere Ruha István volt. 1985-től a szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmónia szólistája, 1990-től az intézmény igazgatója, 2000-től főigazgatója.

Fátyol Rudolf Európa számos országában koncertezett, mesterkurzusokat tartott több külföldi egyetemen, a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémián és a Debreceni Egyetemen is oktatott.
2000-ben megkapta a Szent-Györgyi Albert-díjat. 2003-ban megszerezte a művészetek doktora címet, ugyanebben az évben Szatmárnémeti díszpolgári oklevelét is átvehette. 2006-ban az év művésze elismeréssel jutalmazta a Romániai Zenekritikusok Szövetsége, 2007-ben Bartók Béla-emlékdíjjal tüntették ki. Munkásságáért 2011-ben megkapta a román kulturális érdemrend lovagkeresztjét.
A Román Kulturális Intézet és a Román Akadémia 2009-ben Románia 150 legismertebb személyisége közé választotta. Fátyol Rudolf temetéséről később intézkednek.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gyász

zenész

halál

hegedű