Így válassz bankot: akár 3 nap alatt megkaphatod a babaváró hitelt

HelloVidék   
  Megosztom
Így válassz bankot: akár 3 nap alatt megkaphatod a babaváró hitelt

Érezhetően megmozgatta a piacot a Babaváró hitel bevezetése, amely által a bankok igen kedvező feltételek mellett biztosíthatnak kölcsönt fiatal házaspároknak. A kérelmek és az érdeklődők száma folyamatosan nő, a felfutás várhatóan kitart az év hátralévő részében is. Bár több feltételnek is meg kell felelni a hitelfelvétel során, olyan is előfordult, hogy egy házaspár három nap múltán már a számláján tudta a szabadon felhasználható 10 millió forintos hitelösszeget.

A fővérosban és vidéken nagyjából hasonló az érdeklődés a Babaváró hitel iránt. Az ügyfelek jellemzően a maximális, 10 milliós hitelt igényelték meg, ám a hitelképesség elbírálásakor előfordult, hogy az adott bank az igényelt összegnél kevesebbet hagyott csak jóvá, vagy elutasította a kérelmet – derül ki az Otthon Centrum közleményéből.

Nem lehet azonban az összes banknál igényelni a Babaváró hitelt, ezért fontos az ügymenet elindítása előtt tájékozódni. Az Otthon Centrum Hitel Center hitelközvetítő szakembereinek tapasztalatai szerint jellemzően a nagy és ismert pénzintézetek vezették be elsőként a Babaváró konstrukciót.

A bevezetés óta eltelt egy hónap alatt szerzett tapasztalatokból kiindulva a bírálat feltételei jelentősen eltérhetnek a különböző pénzintézetekben, a bankok egymástól eltérően számítják és veszik figyelembe a hitelképesség bírálatakor a különböző jövedelmi elemeket. Így előfordulhat, hogy amíg az egyik pénzintézetnél az ügyfél részére a bírálat pozitív és felveheti a kölcsönt, addig egy másik banknál ugyanezt az ügyfelet elutasítják. Ez azokra az igénylőkre különösen igaz, akik szerényebb jövedelemmel rendelkeznek.

A pénzintézetek az életkori megkötés esetében is alkalmazhatnak és alkalmaznak szigorúbb feltételeket, erre külön érdemes figyelni.

Komoly különbségek lehetnek az árban és a szolgáltatás minőségében a bankok nyújtotta egyéb járulékos szolgáltatások között is. Több pénzintézet még extra – adott esetben több tízezer forint összegű – jóváírást is ad az ügyfeleknek a hiteltörlesztő számlájukon, vagy az állami kezességvállalás díját átvállalja a bank.

A bankok között kimutatható különbség van a hitelfelvételen túlmutató költségek terén is. A pénzintézetek általában számlanyitáshoz kötik a hitel folyósítását, ezt különböző költségek terhelik. Ilyen a számlavezetési díj, a bankszámla fenntartásának díja, a bankkártya költsége és egyéb tranzakciós díjak.

Eltérés mutatkozik meg továbbá a pénzintézetek vagy akár a bankfiókok leterheltsége között is: van ahol a maximálisra növelték a dolgozói kapacitást, így szinte aznapra lehet időpontot kapni, máshol jóval előre be kell jelentkezni. Az ügymenetet jelentősen meggyorsítja, ha az adott bank konkrét elvárásainak megfelelő, már a befogadási feltételeket maximálisan kielégítő dokumentumok kerülnek beadásra.

Mindezek miatt érdemes hitelszakértőhöz, fordulni, hiszen az ingyenes szolgáltatás által a bankok között tapasztalható különbségek előre tervezhetőek, jelentős időt és pénzt lehet megspórolni. Akár néhány munkanap múlva az igénylő számláján lehet a kívánt összeg, ha az fiatal pár jól és a bankra szabottan állítja össze az igénylést.

Valószínűsíthető, hogy az érdeklődők száma továbbra is jelentős marad, így akik eddig csak gondolkodtak a hitelfelvételen és a gyermekvállaláson, rövidesen azok is kihasználják ezt az egyedülálló lehetőséget. Ha egy házaspár egyébként is gondolkodik ingatlan vásárlásban és/vagy vesz fel jelzáloghitelt, akkor mindenképpen érdemes igényelni a Babaváró hitel, hiszen részben önerőként is fel lehet használni a kapott összeget.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

babaváró hitel

hitel

család

ingatlan

gyerek

szülő

bank