Jobb, ha most nem fáj a fogad: országosan sztrájkolnak a fogorvosok

HelloVidék   
  Megosztom
Jobb, ha most nem fáj a fogad: országosan sztrájkolnak a fogorvosok

Mától sztrájkolnak a fogorvosok, így ezernél is több állami rendelő tarthat zárva. Csak a sürgős eseteket látják el a fogorvosok. Azért sztrájkolnak, mert az EMMI által megígért többlettámogatással sem tudják kifizetni a praxissal kapcsolatos költségeket. Elmondásuk szerint minden hónapban több százezer forinttal kapnak kevesebb pénzt a szükségesnél - írja az atv.hu.

A portál azt írja, hogy a fogorvosok jelenleg körülbelül 900 ezer forintból gazdálkodnak egy hónapban attól függően, hogy mennyi beteg tartozik hozzájuk. Ebből az összegből az eszközöket, a béreket és a rezsit is ki kell gazdálkodniuk.

A kamarai számítások szerint már 2016-ban a jelenlegi csomaghoz 1,6 millió forint lenne szükséges a biztonságos üzemeltetéshez. Tehát ez az ajánlat azt mondom, hogy a rendszer életben tartásához valószínűleg kevés

mondta az ATV híradójának Nagy Ákos, fogorvos. Az EMMI napokkal ezelőtt jelezte, hogy 2020-tól 250, 2021-től pedig további 140 ezer forinttal emeli a támogatást, valamint egyszeri másfél millió forintos összeget is adnának, ugyanakkor a szakemberek szerint ez is kevés.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

sztrájk

fogorvos

praxis

rendelő