Jobb, ha most nem fáj a fogad: országosan sztrájkolnak a fogorvosok

HelloVidék   
  Megosztom
Jobb, ha most nem fáj a fogad: országosan sztrájkolnak a fogorvosok

Mától sztrájkolnak a fogorvosok, így ezernél is több állami rendelő tarthat zárva. Csak a sürgős eseteket látják el a fogorvosok. Azért sztrájkolnak, mert az EMMI által megígért többlettámogatással sem tudják kifizetni a praxissal kapcsolatos költségeket. Elmondásuk szerint minden hónapban több százezer forinttal kapnak kevesebb pénzt a szükségesnél - írja az atv.hu.

A portál azt írja, hogy a fogorvosok jelenleg körülbelül 900 ezer forintból gazdálkodnak egy hónapban attól függően, hogy mennyi beteg tartozik hozzájuk. Ebből az összegből az eszközöket, a béreket és a rezsit is ki kell gazdálkodniuk.

A kamarai számítások szerint már 2016-ban a jelenlegi csomaghoz 1,6 millió forint lenne szükséges a biztonságos üzemeltetéshez. Tehát ez az ajánlat azt mondom, hogy a rendszer életben tartásához valószínűleg kevés

mondta az ATV híradójának Nagy Ákos, fogorvos. Az EMMI napokkal ezelőtt jelezte, hogy 2020-tól 250, 2021-től pedig további 140 ezer forinttal emeli a támogatást, valamint egyszeri másfél millió forintos összeget is adnának, ugyanakkor a szakemberek szerint ez is kevés.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? IGEN, VAN! MEGÉRI VÁLTANI

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes szémlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

sztrájk

fogorvos

praxis

rendelő