Új campus nyílt vidéken: már itt is lehet Corvinusos diplomát szerezni

MTI   
  Megosztom
Új campus nyílt vidéken: már itt is lehet Corvinusos diplomát szerezni

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter átadta a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) új székesfehérvári campusát: az egykori huszárlaktanya épületében 1,5 milliárd forint támogatásból jött létre új, 21. századi oktatási tér.

A miniszter hangsúlyozta, hogy az egyetemek esetében rendkívül fontos a modern oktatási infrastruktúra, mert évente új technológiák jelennek meg, az oktatásnak tartania kell a lépést az egyre gyorsabb gazdasági változásokkal. Székesfehérvár vállalati oldalról is jó környezetet kínál a képzéseknek, a cégekkel együttműködve tud az egyetem előrelépni, és a duális képzésből olyan hallgatók kerülnek ki, akik "értik a vállalatok életét" - mondta a miniszter, aki hozzátette:

Palkovics László úgy vélte, hogy hazánk hosszú távú gazdasági sikerének kulcsa a versenyképesség fenntartása, a tendencia fenntartásában pedig a felsőoktatás egyre nagyobb szerepet játszik.

Pavlik Lívia, a BCE kancellárja példaértékűnek nevezte a beruházást, amelyre a háromszáz hallgatónak nagy szüksége volt. Jelezte, hogy a másfél milliárdos építési beruházás mellett az elmúlt években majdnem hárommilliárd forintnyi kutatási forrást vittek Fehérvárra.

Lánczi András, a BCE rektora hangsúlyozta, hogy a Corvinus szeretne még jobb egyetemmé válni, ebben nagy szerepe lesz az oktatók és a hallgatók közötti kapcsolat hatékonyabbá tételének, valamint az oktatási környezetnek, ami az új épülettel megvalósult. Úgy vélte, a székesfehérvárinál dinamikusabban fejlődő campus még nem volt Magyarországon, ami óriási lehetőséget jelent oktatók, kutatók és hallgatók számára egyaránt.

Cser-Palkovics András polgármester szerint ez nemcsak egy a városban megvalósult fejlesztések közül, hanem a nagybetűs fejlesztés, mivel a város jövőjéről szól az új egyetemi épület. Reményét fejezte ki, hogy néhány év múlva elérik a kitűzött 800-as létszámot. A polgármester bejelentette, hogy a korábbi és a most átadott campus körül a város a közeljövőben 121 millió forintból parkolókat épít és parkosítást végez.

A sajtóanyag szerint az egykori huszárlaktanya épületében 160 személyes nagyelőadó, két 80 személyes előadó, több kisebb oktatóterem, valamint számítástechnikai labor, könyvtár, többfunkciós kutatólabor és konferenciaterem várja a diákokat, az oktatókat és a kutatókat. A beruházás 16 hónap alatt valósult meg, generálkivitelezője a Laterex Zrt. volt.

Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

oktatás

felsőoktatás

székesfehérvár

egyetem

campus