Több mint ötvenezren igényelték: ezek a legnépszerűbb családi támogatások

MTI   
  Megosztom
Több mint ötvenezren igényelték: ezek a legnépszerűbb családi támogatások

Július elseje óta már ötvenezernél többen igényelték a családvédelmi akcióterv valamelyik formáját - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján.

Novák Katalin azt mondta, a legfeljebb tízmillió forintos, szabad felhasználású kölcsönként induló, majd a gyermekek születésével fokozatosan támogatássá váló babaváró támogatást eddig több mint 32 ezren igényelték, 22 ezernél többen pedig már szerződést is kötöttek.

Tízből kilenc pár a maximális tízmillió forintot veszi igénybe

- emelte ki. Hozzátette: eddig 217 milliárd forintot folyósítottak az igénylőknek. A nagycsaládosok autóvásárlási támogatását 13 ezren kérvényezték, ami az államtitkár szerint azt mutatja, hogy a támogatás valós igényekre reagál. A legalább háromgyermekes családok a támogatással legfeljebb 2,5 millió forintot kaphatnak hétüléses új autó vásárlásához.

A jelzáloghitel elengedésének kibővített lehetőségével háromezren éltek. Az állam július elsejétől a fennálló jelzáloghitelekből a második gyermek érkezése után egymillió forintot, a harmadik gyermek után négymillió forintot, minden további gyermek után pedig további egy-egy millió forintot ír jóvá

- fejtette ki. Kitért arra is, 2022 végéig hetvenezerre bővítik a bölcsődei férőhelyek számát. Erre a kormány idén 9, jövőre 11,5 milliárd forintot fordít a hazai költségvetésből.

Ezen kívül havi maximum 40 ezer forinttal segítik azokat a munkába visszatérő szülőket, akik gyermeküket a munkavégzés idejére családi vagy munkahelyi bölcsődében helyezik el. Ezt eddig több mint ezren igényelték

- ismertette az államtitkár a friss adatokat.

Jelezte, a 1818-as kormányzati hívószámra mintegy húszezer megkeresés érkezett a családvédelmi akciótervvel kapcsolatban. A telefonszámot továbbra is lehet hívni, ha valamilyen kérdés merül fel a támogatásokkal kapcsolatban.

Kitért arra is, hogy a kormány a családokat tartja a legfontosabbnak, ezért 2010 óta családközpontú politikát folytat. A családvédelmi akcióterv elemei iránt töretlen az érdeklődés, a fiatalok pedig számítanak a segítségre. Január elsejétől hatályba lép az akcióterv két új eleme, a nagyszülői gyed és a négygyermekes édesanyák szja-mentessége.

A legnépszerűbb támogatás a babaváró kölcsön, amelyet a családok tudatosan használnak fel, az igénylések kétharmada ugyanis lakáscélhoz kötött. A támogatást sokan hitelkiváltásra is használják. A pénzintézetekhez július közepén érkezett a legtöbb igénylés, amelyeket azok zökkenőmentesen és jól kezeltek

- közölte Trencsán Erika vezető pénzpiaci szakértő.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

családvédelem

családvédelmi akcióterv

családvédelmi támogatás

csok

falusi csok