Gyász: elhunyt a legendás magyar futballista, 60 éves volt

MTI   
  Megosztom
Gyász: elhunyt a legendás magyar futballista, 60 éves volt

Szeptember 17-én késő este rövid betegség után elhunyt id. Horváth Gábor.A Videoton legendája tavasszal ünnepelte 60. születésnapját – írja honlapján a Fehérvár FC.

Horváth Gábor Kislángon született, és 1979-ig az ifjúsági csapatokban nevelkedett. NB I-es debütálására Lantos Mihály edzősége alatt került sor az 1978-79-es bajnokság záró fordulójában, amikor a megyei rivális Dunaújvárost idegenben legyőzve 3-2-re nyertek. Az ekkor 20 éves labdarúgó a következő idénytől kezdve egészen 1991-ig kirobbanthatatlan tagja volt a csapatnak, 27-nél kevesebb mérkőzést egy szezonon belül sem játszott.

A több mint egy évtized alatt két bronzérmet szerzett a Videotonnal, játszott a Magyar Kupa-fináléban 1982-ben, illetve természetesen az UEFA Kupa-menetelés során is alapember volt, olyannyira, hogy Végh Tiborral és Burcsa Győzővel együtt mind a 12 nemeztközi mérkőzésen pályára léptek. Ezen felül szerepelt az 1981-82-es UEFA Kupában, illetve az 1985-86-os és 1989-90-es sorozatban is.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gyász

foci

futball

sport

fehérvár