Ezt ne hagyd ki: elkezdődött az Állatok Hete a Debreceni Állatkertben!

HelloVidék   
  Megosztom
Ezt ne hagyd ki: elkezdődött az Állatok Hete a Debreceni Állatkertben!

Az Állatok Világnapját, október 4-ét már 1931 óta minden évben megünnepli a Debreceni Állatkert. A különleges nap célja, hogy felhívja a figyelmet az állatok jólétének és védelmének fontosságára. Ennek alkalmából a Debreceni Állatkert hagyományosan egész héten – szeptember 30-tól egészen október 6-ig – tematikus foglalkozásokkal, állatbemutatókkal és kedvezményekkel várja az érdeklődő óvodás és iskolás csoportokat, mivel ebben az időszakban kiemelt hangsúlyt szeretne helyezni a környezeti nevelésre.

Az Állatok Hetén látogatható zoopedagógiai foglalkozások mind a gyermekeknek, mind a pedagógusoknak remek lehetőséget biztosítanak arra, hogy közvetlen kapcsolatba kerüljenek az Állatkert lakóival, és hogy interaktív, játékos keretek között bővítsék velük a kapcsolatos tudásukat – olvasható a Debreceni Állatkert közleményében.

Az intézmény zoopedagógusa és állatgondozói az átfogó szemlélet jegyében nemcsak az egzotikus állatokat mutatják majd be az érdeklődőknek, hanem a felelős állattartás alapjait is megismertetik velük.

Október 5-én és 6-án, szombaton és vasárnap az intézmény és meghívott vendégei egész nap színes programokkal, többek között kézműves foglalkozásokkal, ismeretterjesztő előadásokkal és állati találkozásokkal várják majd az érdeklődő családokat és gyermekeket.

Szeptember 30. és október 6. között az óvodás és általános iskolás csoportok kedvezményes, 600 Ft/fős áron látogathatnak el az Állatkertbe és vehetnek részt valamennyi programon; emellett 10 fő után egy kísérő ingyenesen, a további kísérők pedig a fenti, csoportos jegyáron tarthatnak velük.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

állatkert

Állatok hete

Állatok világnapja

debrecen

állatok

állattartás

gyerekek