Népszerű a rezsiutalvány: eddig 2,4 millió darabot váltottak be

Magyar Nemzet   
  Megosztom
Népszerű a rezsiutalvány: eddig 2,4 millió darabot váltottak be

Eddig 2,4 millió darab rezsiutalványt váltottak be az arra jogosultak, így 7,2 milliárd forintnyi villany- és gázszámlát fizettek be. Rezsiköltségeiket az érintettek még ezután is összesen 17 milliárd forinttal csökkenthetik a kézbesített utalványokkal - írja a Magyar Nemzet.

Több mint 2,6 millió nyugdíjasnak és nyugdíjszerű ellátásban részesülő személynek kézbesített a posta háromszor háromezer, azaz összesen kilencezer forint értékű rezsiutalványt szeptember végéig. Bár az utalványokat mindenkinek kivitte a posta, a címzettek nagyjából másfél százaléka azonban nem vette át az értékküldeményt. A körülbelül negyvenezer érintett juttatása nem veszett el.

A posta tíz munkanapig őrzi meg a levelet, majd visszaküldi a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságának. Ha ez megtörtént, akkor az érintett nyugdíjasnak nem kell mást tennie, mint levélben kérni a küldemény újbóli kiküldését, a kérelemben meg kell jelölnie a lakcímet.

– részletezte Fónagy János, a nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár.

A nyugdíjfolyósító igazgatóság levelezési címe: 1820 Budapest. Az érintetteknek nincs okuk kapkodni, kérelmüket ugyanis még másfél hónapig, egészen pontosan november 30-ig előterjeszthetik. A rezsiutalvány kézbesítésével összefüggő reklamációk miatt az igazgatóságnál a 06-80/204-884 telefonszámon, a 9-es menüpontban lehet munkaidőben érdeklődni. A szám vezetékes telefonról hívható.

Az utalványok beváltásának lehetőségével már sokan éltek azok közül, akik a leveleket kézhez vették. Október elejéig 2,4 millió darab rezsiutalványt használtak fel az érintettek, vagyis 7,2 milliárd forint értékben fizettek be csekkeket. Az utalványokat csak villany- és gázszámla befizetésére lehet felhasználni, mondta el Fónagy János, hozzáfűzve, hogy eddig az utalványok hatvan százalékát a villany, negyven százalékát a gáz díjának kiegyenlítésére fordították a jogosultak.

Az államtitkár kitért azoknak a helyzetére is, akik általában banki átutalással juttatják el a számlák összegét a szolgáltatókhoz.

Nekik a cégek ügyfélszolgálatán kell átadniuk a rezsiutalványokat, melyek értékét a szolgáltató haladéktalanul, de legkésőbb az átadást követő 15 napon belül jóváírja a fogyasztó folyószámláján.

– mondta az államtitkár.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

rezsiutalvány

nyugdíjas

támogatás

utalvány

posta