Gigafejlesztés a magyar iskolákban: wifit és okostelefont használhatnak majd a gyerekek

Magyar Nemzet   
  Megosztom
Gigafejlesztés a magyar iskolákban: wifit és okostelefont használhatnak majd a gyerekek

Az ország 3500 általános és középiskolájának valamennyi tantermébe vezeték nélküli internetet kötnek be, a munkával jövőre végezhetnek a szakemberek. A fejlesztés révén lehetővé válik, hogy a diákok az internetről töltsék le az órán a tananyagot, a dolgozatot, akár a saját okostelefonjukon is – mondta a Magyar Nemzetnek az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára. Solymár Károly elmondta azt is, hogy ötezer iskolában az internet is gyorsabb lesz. A helyettes államtitkár úgy fogalmazott: korábban soha nem volt ilyen horderejű hálózatfejlesztés a magyar közoktatásban.

Az államtitkár az interjúban arról beszélt a lapnak, hogy minden iskolában és osztályteremben elérhető lesz a wifi, hogy a diákok és tanárok is hozzáférhessenek a digiális tananyagokhoz, sőt, a diákok még okostelefonon is írhatnának dolgozatot. Elárulta, hogy jelenleg két országos beruházássorozat zajlik az oktatásban: egy az általános iskolák, a másik pedig a középiskolák digitalizációját tűzte ki célul. Emellett szupergyors internetet szeretnének előteremteni az iskolákban: másodpercenként száz megabites sebességgel, vagy egy gigabitessel.

A beruházások következtében a tanárok digitális tananyagokat és segédleteket mutathatnak be a diákoknak órán. Solymár Károly szerint arra is lesz lehetőség, hogy az iskolai wifin keresztül csupán oktatási anyagokhoz férhessenek hozzá a diákok, ez megteremti annak az alapját, hogy a diákok figyelme ne terelődjön el.

A helyettes államtitkár szerint nem várható el, hogy az állam minden tanulónak vásároljon táblagépet és gondoskodjon azok karbantartásáról, ezért a diákok a saját eszközeiket használhatják. Mivel a diákok nagy része már rendelkezik okostelefonnal és tablettel, így akár ezeken oldhatják meg a teszteket és a dolgozatokat is.

A legtöbb iskolában még ma is tiltják az okostelefonok használhatát, a fejlesztések miatt viszont érdemes ezt átgondolni - mondta Solymár Károly, majd hozzátette: "az biztos, hogy a digitalizáció megváltoztatja a világot, előbbre pedig az jut, aki alkalmazkodik az új feltételekhez".

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

oktatás

közoktatás

köznevelés

család

gyerek

tanulás

iskola

középiskola

általános iskola

fejlesztés

wifi

okostelefon