Hatalmas siker az autóvásárlási támogatás: több ezer család használta ki a kedvezményeket

MTI   
  Megosztom
Hatalmas siker az autóvásárlási támogatás: több ezer család használta ki a kedvezményeket

Minden várakozáson felüli sikere van a nagycsaládosok autóvásárlását támogató programnak - közölte a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének (Gémosz) elnöke a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című közös műsorblokkjában.

A program indulásakor mintegy 10 ezer kérvény letöltését feltételezték, és azt, hogy idén 5 ezer szerződést köthetnek, a jövő évben pedig összesen 10-12 ezer autót adhatnak át

- mondta Gablini Gábor, aki kitért arra is, hogy a legfrissebb információk szerint péntek estig a letöltések száma meghaladta a 16 ezret, ebből már több mint 9 ezer határozat született, amiből 1800 szerződést meg is kötöttek és csaknem ezer gépkocsit ki is fizettek.

A szakember kiemelte azt is, hogy hogy a kereslet az olcsóbb autók irányába mutat, a 4-6 millió forint értékűeké a legnépszerűbb kategória, illetve hasonló népszerűsége van a 6-7,5 millió értékű autóknak. A modellek közül a Dacia Lodgy abszolút nyertese ennek a programnak, sikeres még az Opel, a Citroen, a Peugeot, a Volkswagen és a Skoda is.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gémosz

gépjárű márkakereskedők országos szövetsége

családi autó

autóvásárlás

autóvásárlási támogatás