Bölcsődetervezési pályázat: így használják fel a beküldött terveket

MTI   
  Megosztom
Bölcsődetervezési pályázat: így használják fel a beküldött terveket

A bölcsődetervezési ötletpályázatra benyújtott munkák mintaként szolgálhatnak a beruházások során, de nem kötelező azokat teljesen felhasználni - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának bölcsődei ügyek koordinációjáért felelős miniszteri biztosa.

Az építészeti ötletpályázat célja, hogy olyan gazdaságosan üzemeltethető intézmények jöjjenek létre, amelyek építészeti és nevelésmódszertani szempontból is megfelelőek, és támogatják a három év alatti gyerekek fejlődését. A pályázat során klasszikus, hagyományos bölcsődékre, valamint mini és családi bölcsődékre irányuló terveket várnak. A pályázatokat december 15-éig lehet benyújtani, az eredményhirdetés pedig 2020 januárjában lesz

- tette hozzá Kovácsné Bárány Ildikó.

A miniszteri biztos arról is beszélt, hogy idén bölcsődefejlesztésekre magyar és uniós forrásokból 104 milliárd forint áll rendelkezésre, 2020-ban pedig 11,5 milliárd forintot fordítanak erre a célra a költségvetésből.

Kovácsné Bárány Ildikó a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában tudatta, hogy a pályázat nyertesei között 12 millió forintot osztanak szét, a legjobb pályázatot 1,5 millió forinttal jutalmazzák. Továbbá a nyertes pályázatokat kiadványba gyűjtik, ezzel is segítve a beruházó szervezeteket és intézményeket.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

bölcsi

bölcsőde

bölcsődei fejlesztési program

bölcsődetervezési ötletpályázat