Hasít az autóvásárlási kedvezmény: közel tízezer család vette már igénybe

MTI   
  Megosztom
Hasít az autóvásárlási kedvezmény: közel tízezer család vette már igénybe

A várakozásokat messze meghaladja az érdeklődés a nagycsaládosok autóvásárlását támogató program iránt, a július 1-jei indulás óta már több mint 16 500 igénylést adtak be a Magyar Államkincstárhoz - közölte a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetsége (Gémosz).

A tájékoztatás szerint 9887 támogatásra jogosító határozat született, 1940 értékesítés után nyújtották be a márkakereskedők a dokumentumokat az államkincstárhoz és ezek közül 1078 esetben a támogatási összeg is megérkezett.

A Gémosz közleményében felidézte, hogy a program meghirdetése után létrehozták a Családbarát márkakereskedés programot, majd a Magyar Bankszövetséggel és a Magyar Lízingszövetséggel együttműködve azon dolgoztak, hogy a támogatást elnyerőknek a lehető legkönnyebb legyen a teljes ügymenet.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumával és a Magyar Államkincstárral arra törekedünk, hogy a pályázat beadásától a gépkocsi átvételéig tartó folyamat egyszerű, átlátható és minden résztvevő számára biztonságos legyen

- hangsúlyozta a szövetség, de kiemelték azt is, hogy a frissen kiadott határozatok már tartalmazzák a kiválasztott márkakereskedő és a megvásárolni kívánt gépkocsi adatait is.

Nehézséget jelent, hogy szeptember 1-jétől ismét szigorodott az európai károsanyag-szabályozás, emiatt a szállítási határidők egyes modellek esetében meghaladhatják a hat hónapot. Azoknak, akik már megkapták a támogatásra jogosító határozatot, a Magyar Államkincstár újra kiadja azt, ha nincs változás a jogosultnál

- közölték.

A szövetség közleményében beszámolt a Fővárosi Törvényszék jogerős ítéletéről is, amely szerint a károsultakat megilleti a gépjárműjavító, illetve alkatrészkereskedő megválasztásának joga; a biztosító nem kötelezheti őket arra, hogy az általa megjelölt néhány alkatrészkereskedőnél vásároljanak, mert ott az alkatrész 10 százalékkal olcsóbb lehet.

A Gémosz többszáz baleset összegyűjtött adatai alapján indított pert az Uniqa Biztosítóval szemben, mert kárrendezéskor a biztosító a javításnál felhasznált alkatrészek árát csak 10 százalék levonásával térítette meg a vétlen károsultaknak és a javítóknak, ha nem az általa kijelölt alkatrészkereskedőnél vásároltak.

A Fővárosi Törvényszék az I. fokú bíróság döntését megerősítve az autósok keresetének adott helyt, a biztosító által benyújtott fellebbezést alaptalannak találta

- közölte a Gémosz.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

nagycsaládosok autóvásárlási programja

nagycsaládosok autóvásárlási támogatása

autóvásárlás

autóvásárlási támogatás