Nulladik évfolyam: már általános iskolákban is bevezethetik

Népszava   
  Megosztom
Nulladik évfolyam: már általános iskolákban is bevezethetik

A korábbi hírekkel ellentétben a kormány nem mondott le a kilenc osztályos általános iskola tervéről, a készülő új Nemzeti alaptantervben (Nat) mégis helyet kap a „nulladik” évfolyamokról szóló rész. Ezek olyan felkészítő osztályok lesznek, amelyeket az óvoda és az általános iskola közé illesztenek be, és elsősorban azok a gyerekek kerülnek ide, akik még nem elég érettek ahhoz, hogy első osztályba lépjenek. A nulladik évfolyam bevezetéséről a november 5-7. között megtartott hajdúszoboszlói Országos Közoktatási Szakértői Konferencián is szó esett - írja a Népszava.

Ahogy a portál írja, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) nem erősítette meg, de nem is cáfolta a híreket. A lap megkeresésére azt írták, hogy amíg az új Nat előkészítés alatt van és nincs róla döntés, addig a tartalmáról nem tudnak tájékoztatást adni.

Mint a lap is írta, a felkészítő évfolyamokról az új alaptanterv első, az elmúlt év nyarának végén megjelent verziójában is olvasni lehetett. Ebben az állt, hogy nem lett volna kötelező a nulladik osztály, a szülők dönthettek volna arról, hogy gyermeküknek szüksége van-e arra, hogy egy teljes tanéven keresztül még erősítsék az általános iskola megkezdéséhez szükséges készségeit.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

iskola

nulladik óra

tanítás

tanóra

országos közoktatási szakértői konferencia

évfolyam

nulladik évfolyam