Ismét lehet pályázni: ennyi támogatás jár a családbarát szülészetek kialakítására

MTI   
  Megosztom
Ismét lehet pályázni: ennyi támogatás jár a családbarát szülészetek kialakítására

Újabb pályázatokat várnak családbarát szülészetek kialakítására; a második körben 3,4 milliárd forintra pályázhatnak a kórházak.

A kormány 2010 óta kiemelten foglalkozik a családokkal, sokféleképpen támogatja őket. Hozzátette: a szülés élménye mind az anya, mind a gyermek számára meghatározó, ezért indították el a családbarát szülészetek kialakítását célzó pályázatot

- Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, aki emlékeztetett, a programot 10 milliárd forintos keretösszeggel hirdették meg, ebből tavaly 6,4 milliárdot 44 kórház között már kiosztottak. A pályázat második ütemében idén 1,4 milliárdra, míg 2020-ban további 2 milliárd forintra pályázhatnak olyan közfinanszírozott kórházak, amelyek szülészeti, illetve koraszülött intenzív ellátást nyújtanak.

Az elnyert forrást infrastruktúrafejlesztésre, eszközbeszerzésre lehet fordítani azzal a megkötéssel, hogy a fejlesztéseken túl olyan szakemberek képzését is vállalják az intézmények, akik a szülést megelőző időszakban, a szülésnél és azt követően is a legkülönbözőbb segítséget tudják nyújtani

- ismertette Kásler Miklós.

Az infrastrukturális átalakítások irányulhatnak például a szülőszobák és a hozzájuk tartozó vizesblokkok átalakítására, alternatív szüléskísérésre alkalmas helyiségek kialakítására vagy multifunkciós szülőágyak, szülőkádak beszerzésére.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szülészet

családbarát szülészet

kórház

szülés

család

támogatás