Egyedülálló iskola vidéken: ritka, őshonos állatokat nevelnek a diákok

HelloVidék   
  Megosztom
Egyedülálló iskola vidéken: ritka, őshonos állatokat nevelnek a diákok

Tizenkét darab magyar szürke szarvasmarhával gyarapodott a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium tangazdasága a napokban - írja a baon.hu.

A Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium tangazdasága 12 szürkemarhával gyarapodott: az iskola azért vásárolta meg az állatokat, hogy ne csak elméletben, hanem gyakorlatban is elsajátíthassák a diákok a szürkemarha-tenyésztést.

Rózsa Pál, az intézmény igazgatója elmondta a lapnak, hogy azért a szürkemarhát választották, mert ez egy ellenálló őshonos magyar állat, emellett egyszerű és olcsó a tartása. Hozzátette: a takarmányt is a tangazdaságban termelik, a szürkemarha mellett pedig mangalicákat, juhokat, sertéseket és kecskéket is tartanak, melyeket az iskolához tartozó húsüzemben dolgoznak fel és annak mintaboltjában értékesítik, így a diákok szinte minden munkafolyamatot megismerhetnek az élelmiszer-előállításból. Az iskola mintaboltjában az iskolai zöldség- és gyümölcsfeldolgozó üzemében készült termékeket is értékesítenek.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

iskola

oktatás

kiskunfélegyháza

szürkemarha

szarvasmarha