Egyedülálló iskola vidéken: ritka, őshonos állatokat nevelnek a diákok

HelloVidék   
  Megosztom
Egyedülálló iskola vidéken: ritka, őshonos állatokat nevelnek a diákok

Tizenkét darab magyar szürke szarvasmarhával gyarapodott a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium tangazdasága a napokban - írja a baon.hu.

A Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium tangazdasága 12 szürkemarhával gyarapodott: az iskola azért vásárolta meg az állatokat, hogy ne csak elméletben, hanem gyakorlatban is elsajátíthassák a diákok a szürkemarha-tenyésztést.

Rózsa Pál, az intézmény igazgatója elmondta a lapnak, hogy azért a szürkemarhát választották, mert ez egy ellenálló őshonos magyar állat, emellett egyszerű és olcsó a tartása. Hozzátette: a takarmányt is a tangazdaságban termelik, a szürkemarha mellett pedig mangalicákat, juhokat, sertéseket és kecskéket is tartanak, melyeket az iskolához tartozó húsüzemben dolgoznak fel és annak mintaboltjában értékesítik, így a diákok szinte minden munkafolyamatot megismerhetnek az élelmiszer-előállításból. Az iskola mintaboltjában az iskolai zöldség- és gyümölcsfeldolgozó üzemében készült termékeket is értékesítenek.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

iskola

oktatás

kiskunfélegyháza

szürkemarha

szarvasmarha