Megszólalt a minisztérium: úgy tűnik, mégsem lesz nulladik évfolyam

Magyar Nemzet   
  Megosztom
Megszólalt a minisztérium: úgy tűnik, mégsem lesz nulladik évfolyam

Bár a napokban több helyen arról lehetett olvasni, hogy nulladik évfolyamot vezetnének be az általános iskolákban, az Emberi Erőforrások Minisztériuma válaszában most cáfolta a hírt.

A napokban mi is beszámoltunk róla, hogy felröppent a hír, miszerint nulladik évfolyamot vezetnének be az általános iskolákban. Ezek olyan felkészítő osztályok lennének, amelyeket az óvoda és az általános iskola közé illesztenének be, és elsősorban azok a gyerekek kerülnének ide, akik még nem elég érettek ahhoz, hogy első osztályba lépjenek. A nulladik évfolyam bevezetéséről a november 5-7. között megtartott hajdúszoboszlói Országos Közoktatási Szakértői Konferencián is szó esett.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Nemzeti alaptantervvel kapcsolatosan semmiféle új információt nem hozott nyilvánosságra, mivel a dokumentummal kapcsolatosan nem született még döntés. Ennek ellenére egyes portálokon az a hír kezdett el terjedni, hogy mégis lesz előkészítő évfolyam. A tárca viszont ilyen tájékoztatást nem adott

nyilatkozta az EMMI a Magyar Nemzet megkeresésére. A lap hozzátette, hogy a nulladik évfolyam ötlete nem újkeletű, mivel 2017-ben az akkori tárcavezető, Balog Zoltán is beszélt már róla, illetve tavaly az MNB javaslatcsomagában is szerepelt.

JÓL JÖNNE MOST 500 EZER FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Amennyiben 500 ezer forintot igényelnél, 36 hónapos futamidővel, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 10 058 forintos törlesztőrészlettel a CIB Bank nyújtja (THM 7,62 %), de nem sokkal marad el ettől az ERSTE Bank 11 591 forintos törlesztőt (THM 13,25 %) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

iskola

diák

tanuló

évfolyam

általános iskola

oktatás

tanítás

tanulás

közoktatás

köznevelés

család