Felülmúlt minden várakozást: egyre népszerűbb a családvédelmi akcióterv

MTI   
  Megosztom
Felülmúlt minden várakozást: egyre népszerűbb a családvédelmi akcióterv

Minden várakozást felülmúl a családvédelmi akcióterv iránti érdeklődés: átlépte az 50 ezret a babaváró támogatást igénylő fiatal párok száma, és több mint 20 ezren igényelték a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását is - közölte Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár az Országgyűlésben.

Az államtitkár a fideszes Selmeczi Gabriella napirend előtti felszólalására reagálva elmondta: július 1-je óta már több mint 100 ezer fiatalnak tudtak segíteni a babaváró támogatással, amely egy kamatmentes, gyermekvállalás esetén akár vissza nem fizetendő, 10 millió forintos, szabadfelhasználású kölcsön.

Bejelentette azt is, átlépte a 20 ezret a nagycsaládos autóvásárlási támogatást igénylők száma. Ez ismét egy százezres közösség, ha úgy számoljuk, hogy ezekben a családokban legalább három gyermek van. Hangsúlyozta, az eredmények a demográfiai adatokban is tükröződnek, hiszen augusztusban közel 40 éves csúcson volt a házasságkötések száma.

A kormány a diabétesszel élő gyermekek és családjaik számára is kedvező lépésekről döntött, így indokolt esetben az 1-es típusú diabéteszes gyermeket nevelők is részesülhetnek majd a gyermekek otthongondozási díjában, illetve ápolási díjban. Emellett a diabétesszel kapcsolatos egészségügyi eszközök támogatását megemelték, illetve beemelték a támogatotti körbe. A szöveti cukor mérésére alkalmas glükózmonitorról és az inzulinpumpáról van szó, amelyek a legkorszerűbb ellátást biztosítják a gyermekek számára

- fejtette ki az államtitkár, ugyanakkor jelezte, számos feladat van még ezen a téren.

Azt szeretnék elérni, hogy az 1-es típusú diabétesszel élő gyermekek úgy tudjanak részt venni a köznevelésben már óvodás, általános iskolás korban, hogy semmi hátrány nem éri őket, és a közétkeztetésben is teljes körűen részt tudnak venni

- tette hozzá Novák Katalin.

Az államtitkár még két törvénymódosítás, a diplomás gyed kibővítése és a nagyszülői gyed bevezetése ügyében is a képviselők támogatását kérte. Mint mondta, a diplomás gyed esetében lehetővé tennék az ismételt igénylést, ha valaki újra gyermeket vállal,a nagyszülői gyed esetében pedig a Munka Törvénykönyvének módosítását kezdeményezik, annak érdekében, hogy a nagyszülők ugyanazokat a munkahelyi garanciákat kapják meg, mint az édesanya és az édesapa.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

novák katalin

családvédelmi akcióterv

babaváró hitel

babaváró

babaváró támogatás

nagycsaládosok autóvásárlási támogatása