Melba, Aragorn, Nurszultán: itt a friss anyakönyvezhető keresztnevek listája - új anyakönyvezhető nevek 2019-ben

HelloVidék   
  Megosztom
Melba, Aragorn, Nurszultán: itt a friss anyakönyvezhető keresztnevek listája - új anyakönyvezhető nevek 2019-ben

Filmek, sorozatok, szappanoperák ihlették a legtöbb nevet, azok közül, amiket szülők engedélyezésre nyújtottak be a Magyar Tudományos Akadémia Névtanácsához. A kért nevek egy részét most is jóváhagyta az Akadémia, de bőven voltak olyanok is, amelyek nem mentek át a szűrőn.

A neveket Magyar Tudományos Akadémia Névtanácsa véleményezi. Döntésüket több szempont alapján hozzák meg. Például nem adható olyan név, amely a gyermek személyiségfejlődését a későbbiekben károsan befolyásolja. De egy tetszetős külföldi név kizárólag magyar helyesírással adható, tehát Jessica helyett Dzsesszika-ként. Persze rengeteg más tényező is van még, ami alapján döntenek, erről még többet az Akadémia oldalán olvashatunk, ide kattintva.

Persze az elmúlt évben is több kérvényt utasított el az testület. Volt köztük olyan, amelyről nem volt eldönthető, férfi vagy női név-e, ilyen volt például az Éden és a Dakota. De volt a feltételeknek nem megfelelő becéző férfinév, mint a Matyi, Misi, Pisti. Akadtak köznévből alkotott próbálkozások is, amelyek a bírálók szerint más akadályokba ütköztek, ezek voltak a Mazsola, Vackor, Gézengúz, Betyár, és az Öcsi.

Most viszont nézzük, a 2019-től újonnan adható nevek listáját:

 • Lánynevek:

  Alamea
  Alana
  Arna
  Azra
  Balzsa
  Barbel
  Bekka
  Bogdána
  Cirel
  Denerisz
  Devana
  Dusenka
  Eloiz
  Evina
  Felda
  Katalina
  Kunti
  Lilita
  Lorna
  Makaréna
  Melba
  Mélia
  Miana
  Mirana
  Mirtilia
  Naira
  Nalini
  Nandita
  Narin
  Nazira
  Niara
  Nika
  Nila
  Noelin
  Norella
  Nova
  Ramina
  Rozali
  Sekina
  Szmirna
  Valina
  Vilora
  Zada
  Záli
 • Fiúnevek:

  Alekszej
  Aragorn
  Aram
  Arus
  Aszmet
  Avidan
  Avner
  Bájron
  Beniel
  Buldus
  Doroteó
  Hadi
  Hananjá
  Havel
  Holden
  Kemal
  Kemál
  Kian
  Kresimir
  Leonid
  Liem
  Loránt
  Lukréciusz
  Mahmud
  Mateó
  Naszim
  Nenád
  Nimer
  Noam
  Nodim
  Nóha
  Nolan
  Nurszultán
  Ramiel
  Rasszel
  Reinhard
  Viggó
  Virgíniusz
  Zain

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

nevek

keresztnevek

keresztnév

név

engedély

magyar tudományos akadémia névtanács