Szerencsés, aki ezekbe az iskolákba jár: díjazták az ország legjobb tanárait

MTI   
  Megosztom
Szerencsés, aki ezekbe az iskolákba jár: díjazták az ország legjobb tanárait

Idén 19. alkalommal adták át a több világhírű magyar tudós tudományos karrierjét is elindító Rátz László tanár úrról elnevezett életműdíjat, az elismerést nyolcan vehették át.

A közlemény szerint az Ericsson Magyarország, a Graphisoft és a Richter Gedeon Nyrt. által alapított díj célja, hogy elismerje a természettudományos oktatás területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó pedagógusok munkáját, és egyben felhívja a figyelmet a természettudományos oktatás fontosságára. A Rátz Tanár Úr Életműdíjat az ország bármely iskolájában tanító vagy korábban ott tevékenykedő pedagógus megkaphatja.

  • Az idén elismerésben részesült matematikából Bíró Bálint, az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium tanára és Kovács Csongorné, a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanára.
  • Fizikából Győri István, a szegedi Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium (SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola) és Horváthné Fazekas Erika, a szegedi SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskolája tanára kapta a díjat. Kémiából Mostbacher Éva, a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma és Kollégiuma és Martonné Ruzsa Valéria, a szombathelyi Paragvári Utcai Általános Iskola tanára részesült az elismerésben.
  • Biológiából Kardon Ferenc, a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium és Székely Andrásné, a szabadbattyáni Batthyány Lajos Általános Iskola tanára lett díjazott.

Az elmúlt közel két évtizedben összesen 144 olyan, az 5-12. évfolyamos diákoknak matematikát, fizikát, biológiát vagy kémiát tanító tanár kapta meg az életműdíjat, akik maradandót alkottak tantárgyaik népszerűsítésében és a tehetséggondozás területén. A fejenként 1,5 millió forinttal járó elismerésre - amelyet minden évben a fenti szakterületről két-két pedagógus kap meg - kollégáik jelölhetik a tanárokat, a nyertesek személyéről pedig a három alapító vállalat által létrehozott Alapítvány a Magyar Természettudományos Oktatásért kuratóriuma dönt.

A mai tudásalapú társadalomban kiemelten fontos, hogy a jövő generációi megfelelő tudást kapjanak, ennek pedig fontos eleme, hogy elismerjük a diákjaikért és a tudományok népszerűsítéséért fáradhatatlanul dolgozó pedagógusokat

- értékelt Kroó Norbert professzor, akadémikus, az Alapítvány a Magyar Természettudományos Oktatásért kuratóriumának elnöke a közlemény szerint.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tanár

diák

oktatás

közoktatás

köznevelés

iskola

pedagógus

díj

természettudomány