Az egész világnak üzent Ferenc pápa karácsonyi beszédében

MTI   
  Megosztom
Az egész világnak üzent Ferenc pápa karácsonyi beszédében

Jézus születését a sötét és hideg éjszakát bevilágító szeretet lángjához hasonlította. Olyan fénynek nevezte , amely ma is magához szólítja a "fizikai és lelki börtönökbe" "rabszolgaként" bezárt embereket, és kivezeti őket onnan. Emellett sorra vette a világ konfliktusok és szenvedés dúlta térségeit, majd Urbi et Orbi áldását adta Róma városára és az egész világra.

Békét és "megvilágosodást" sürgetett Ferenc pápa a vatikáni Szent Péter-bazilika központi lodzsájáról karácsony napján elmondott beszédében, amelyben sorra vette a világ konfliktusok és szenvedés dúlta térségeit, majd Urbi et Orbi áldását adta Róma városára és az egész világra.

A katolikus egyházfő

Olasz nyelvű karácsonyi üzenetében Ferenc pápa kijelentette: a mai világban is sötétség uralja a szíveket a személyes kapcsolatokban éppúgy, mint a szélesebb társadalomban, és ez vezet a gazdasági, geopolitikai és ökológiai konfliktusokhoz. "Ffényt" sürgetett a háborúk miatt szenvedő gyermekek számára a Közel-Keleten, mindenekelőtt Szíriában, ahol szerinte továbbra sem látni az évek óta pusztító harcok végét. Az érintett kormányoktól és a nemzetközi közösségtől arra is megoldást sürgetett, hogy a konfliktus befejezésével a térség népei biztonságban és békében éljenek együtt. Támaszt kért a libanoni nép számára is a gazdasági válság megoldására.

Békét sürgetett az egyházfő a Szentföldön, vigaszt Irakban és a humanitárius válság sújtotta Jemenben. Külön említette a társadalmi-politikai megmozdulásokkal teli latin-amerikai kontinenst, kiemelve Venezuelát, ahol a válság megoldása és a társadalmi megbékélés mellett segítséget szorgalmazott a szegénységben élő lakosságnak. Konkrét megoldást sürgetett Ukrajnában a tartós béke megteremtésének érdekében. Békét szorgalmazott a Kongói Demokratikus Köztársaságban, valamint az erőszak, természeti csapások, egészségügyi vészhelyzet sújtotta afrikai országokban.

Beszélt az egyházfő a hitük miatt üldözöttekről, az elrabolt keresztény misszionáriusokról és hívőkről, mindazokról, akik szélsőséges támadások áldozatai Burkina Fasóban, Maliban, Nigerben és Nigériában.

Ferenc pápa fényt sürgetett az egoizmus uralta emberiség életében, a "megkeményedett szívek" számára. Kijelentette: ajándékozzunk mosolyt az elhagyott, erőszakot szenvedő gyermekeknek, adjunk ruhát a szegényeknek, kenyeret az éhezőknek, gyógyulást a betegeknek, magányosoknak, időseknek. Beszéde után latinul Urbi et Orbi áldását adta Róma városára és az egész világra. Szavait több tízezren hallgatták a Szent Péter téren, további milliók pedig a rádiós, televíziós, internetes közvetítésen keresztül.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

pápa

ferenc pápa

beszéd

áldás