Lehet pályázni: milliárdokért lesz több bölcsődei férőhely a településeken

MTI   
  Megosztom
Lehet pályázni: milliárdokért lesz több bölcsődei férőhely a településeken

Csaknem 600 újat hoznak létre. A tervek szerint 2022-re már 60 ezer férőhellyel lehet számolni. Az önkormányzatok pályázhatnak, az elbírálási szempontoknál előnyben részesülnek a költség- és energiahatékonyságot szem előtt tartó, környezetbarát építési megoldások.

Csaknem 600 bölcsődei, minibölcsődei férőhely létesülhet mintegy 3,2 milliárd forintból 32 településen a bölcsődei fejlesztési programban, támogatva ezzel a munka és a családi élet összehangolását - mondta Berczik Ábel, a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkára szerdán.

Ezentúl kiegészítő támogatásban részesülhetnek a bölcsődei fejlesztési pályázat azon nyertesei, akiknek igazoltan legfeljebb 30 százalékos mértékben nőttek meg a tervezett kivitelezési költségei. A felmerülő pluszköltségeket a Pénzügyminisztérium megvizsgálja, indokoltság esetén pedig biztosítja a kedvezményezetteknek.

Építés, illetve bővítés esetén bölcsődéknél maximum 300 millió forint, mini bölcsőde esetén legfeljebb 75 millió forint igényelhető. Bölcsődeként, mini bölcsődeként működtetett épület újranyitása vagy férőhelybővítéssel járó átalakítás esetén előbbinél 100, utóbbi esetén maximum 50 millió forintra pályázhatnak az önkormányzatok. Az elbírálási szempontoknál

A pályázatokat változatlanul a Magyar Államkincstárhoz lehet benyújtani március 18-ig.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

bölcsőde

minibölcsőde

férőhely

bővítés

bölcsődei fejlesztési program