Megmozdult a föld Borsodban: ekkora rengést mértek hétfő délben

MTI   
  Megosztom
Megmozdult a föld Borsodban: ekkora rengést mértek hétfő délben

A Richter-skála szerinti 2,7-es erősségű rengést Szerencsnél a lakosság nem érzékelte, egyelőre károkat sem jelentettek. A szeizmológiai obszervatórium szerint 11 óra 43 perckor következett be.

Kisebb földrengés volt Szerencs közelében hétfő délelőtt, közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A Magyar Tudományos Akadémia Kövesligethy Radó szeizmológiai obszervatóriumának közleménye szerint a földrengés 11 óra 43 perckor következett be. Észleléséről nem érkezett lakossági bejelentés a katasztrófavédelem műveletirányítási központjába, és

Korábban írtunk arról, hogy évente 100-120 földrengés van Magyarországon, de ezekből csak egyet-kettőt érez a lakosság. Tavaly augusztusban Hevesnél a Richter-skála szerinti 4,1-es erősségű rengést tapasztaltak - ehhez hasonló azonban évente csupán egyszer tapasztalható, erősebb körülbelül harmincévente.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szerencs

földrengés

richter-skála

katasztrófavédelem