Megmozdult a föld Borsodban: ekkora rengést mértek hétfő délben

MTI   
  Megosztom
Megmozdult a föld Borsodban: ekkora rengést mértek hétfő délben

A Richter-skála szerinti 2,7-es erősségű rengést Szerencsnél a lakosság nem érzékelte, egyelőre károkat sem jelentettek. A szeizmológiai obszervatórium szerint 11 óra 43 perckor következett be.

Kisebb földrengés volt Szerencs közelében hétfő délelőtt, közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A Magyar Tudományos Akadémia Kövesligethy Radó szeizmológiai obszervatóriumának közleménye szerint a földrengés 11 óra 43 perckor következett be. Észleléséről nem érkezett lakossági bejelentés a katasztrófavédelem műveletirányítási központjába, és

Korábban írtunk arról, hogy évente 100-120 földrengés van Magyarországon, de ezekből csak egyet-kettőt érez a lakosság. Tavaly augusztusban Hevesnél a Richter-skála szerinti 4,1-es erősségű rengést tapasztaltak - ehhez hasonló azonban évente csupán egyszer tapasztalható, erősebb körülbelül harmincévente.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szerencs

földrengés

richter-skála

katasztrófavédelem