Minimalista gyerektáborok: ennyiből jöhet ki idén a táborozás

HelloVidék   
  Megosztom
Minimalista gyerektáborok: ennyiből jöhet ki idén a táborozás

A koronavírus-járvány miatt szigorodtak az egészségügyi szabályok, amelyek betartása mind a szülőkre, mind a táborszervezőkre nézve kötelező! Az előírások alapján szervezett táborokban minimálisra szorítható bármilyen fertőzés kockázata. Ha a szülők csak egészséges gyermeket engednek táborokba és a szervezők is betartják az egészségügyi szabályokat, nem lehet baj! De mennyiből jön most ki egy tábor vagy napközi? Mennyit kell kiszorítani egy családnak, ha nem tudják megoldani a folyamatos gyermekfelügyeletet?

Tömegesen megindultak a jelentkezések a nyári táborokba, miután a kormány közzé tette enyhítő intézkedéseit. A hirtelen roham hatására gyorsan telítődnek a helyszínek. Korábbi cikkünkben írtunk arról, hogy, hogy milyen intézkedésekkel óvják meg a jelentkező gyerekek egészségét. Valamint mire érdemes figyelni, ha tábort választanak a szülők.

A legfontosabb a táborválasztásnál idén, hogy jogi háttérrel rendelkező táborszervezőt válasszunk, azaz egy vállalkozás, alapítvány, egyesület legyen a tábor szervezője, kapjunk számlát az előlegtől, vagyis legálisan működjön a tábor. Ezen táborszervezőknek a Tisztiorvosi Szolgálat helyileg illetékes szervénél be kell jelenteni a táborok megtartását, azaz hatósági ellenőrzésre is számíthatnak. A legálisan működő táboroktól elvárhatjuk az egészségügyi intézkedések betartását, gyermekeink védelmét, míg egy fekete vagy szürkegazdaságban működő ’szervezőről’ nem tud a hatóság és mi sem tudhatjuk biztosan, hogy minden szükséges intézkedést betartanak

– vázolta fel Tóth Béla, a Taborfigyelo.hu portál vezetője.

A portál szakembere szerint, a 2020-as esztendőben valamelyest kevesebb gyermek fog táborozni, mint tavaly, de táborhelyből arányaiban még kevesebb lesz, így már május közepe óta folyamatos a jelentkezési dömping.

Az idei év fontos fordulópont a táborokat illetően, hiszen a táborszervezők a nehéz helyzetbe került családoknak is készültek segítséggel. Az úgy nevezett minimalista táborok szervezésekor a hangsúly a gyermekfelügyeleten van, mindez átszervezett, kisebb költségű programokkal. Éppen ezért most annak jártunk utána, hogy milyen lehetőségek adottak azok számára, akik már nem tudnak otthoni felügyeletet biztosítani gyermekük számára, valamint nem költenének egy vagyont táboroztatásra.

Ennek alapján összeállítottunk egy körképet, hogy megnézzük, melyek most a legolcsóbb táborok. Valamint kiszámoltuk azt is, hogy mennyiből jöhet ki néhány nap táborozás vagy napközi, ha épp nem tudjuk megoldani az otthon gyermekfelügyeletet.

A Táborfigyelő oldalon szűrtünk rá a lehetőségekre, olyan táborokat, napköziket kerestünk, amelyek 20 000 forintból vagy olcsóbban megúszhatók. Hiszen már ez az összeg is megterhelő lehet egy család számára, főleg több gyermek esetén. Ennek alapján szűrtük az országos adatokat, így öt tábor felelt meg a megadott ár kritériumnak.

  • Kreatív hennafestő tábor 11-18 éveseknek
    Budapest
    Időpontok: 2020. júl. 23. - júl. 24.
    Árak: 15 750 Ft/turnus
  • Kreatív Fejlesztő Jobb Agyféltekés Rajztábor 9-13 éveseknek
    Helyszín: Miskolc
    Időpontok: 2020. júl. 20. - júl. 24.
    Árak: 2 napos tanfolyam 20 990 Ft
  • Kézműves alkotótábor
    Helyszín: Szolnok
    Időpontok: 2020. jún. 15. - aug. 14.
    Árak: 15 000 Ft/turnus
  • Liget napközi 5-10 éves gyermekeknek
    Helyszín: Gyöngyösfalu
    Időpontok: 2020. jún. 22. - aug. 19.
    Árak: 13 500 Ft/turnus
  • Sport és nyári élménytábor a Rómain 6-18 éves gyerekeknek
    Helyszín: Budapest
    Időpontok: 2020. jún. 15. - aug. 7.
    Árak: 19 000 Ft/turnus

Összességében elmondható, hogy a táborkereső oldal nem sok lehetőséget kínál 20 000 forint alatt, így akkor is zsebbe kell nyúlni a szülőknek, ha a legolcsóbb tábort vagy napközit választják. Vidéki viszonylatban nézve, egy turnus a felsorolt lehetőségekből még egészen kedvező áron elérhető. Ha ezt a nyár folyamán viszont többször kell igénybe vennünk, egy hónapra betervezett, több hetes tábor vagy napközis elfoglaltság akár 100 000 foritnba is kerülhet.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gyermektábor

gyermektáborok

gyermektáborozás

tábor

táborozás

táboroztatás

napközi

olcsó tábor

drága tábor

szabadság

szülő

gyermekfelügyelet