Ez volt Bálint gazda utolsó kívánsága: itt szórhatják szét hamvait

HelloVidék   
  Megosztom
Ez volt Bálint gazda utolsó kívánsága: itt szórhatják szét hamvait

101. életévében elhunyt az ország kedvenc kertésze, Bálint György, azaz Bálint gazda, akinek konkrét elképzelése volt azzal kapcsolatban, hol szeretne örök békére lelni. Mindez a 2019-ben kiadott könyvének utolsó oldalairól derül ki, amelyeken arról számolt be, hogy mindig is nagyon szerette a hazáját és ragaszkodott is hozzá, épp emiatt nem akart külföldre költözni a második világháború idején - számolt be róla a Blikk.

Ahogy a portál írja, legkedvesebb emlékei a Heves megyében található Gyöngyöshalmajhoz kötötték, ahol a gyerekkorát töltötte. Éppen ezért az utolsó kívánsága az volt, hogy a hamvait szülőhazájában szórják szét a szántóföldeken.

Egész életemet a hűség jellemezte, hűség a hazához, a termőföldhöz. Ez a hűség irányította a gondolkodásomat, amikor mindent megtettem, hogy 1945-ben hazajussak, ez a hűség gátolta meg, hogy 1956-ban itt hagyjam ezt az országot, és ez a hűség késztet arra, hogy azt kívánjam, a hamvaim halmaji földben legyenek majd szétszórva

- írta a könyvben.

Mint mesélte, feleségével, Antóniával nincsenek nézeteltéréseik, de a temetés kérdésében mégis másként vélekednek. Felesége úgy gondolta, ha teljesíti férje utolsó akaratát, akkor ezáltal elveszi tőle azt a lehetőséget, hogy kijárjon a sírjához a temetőbe

- bukkant rá a Ripost.

Csak reménykedni tudok, hogy a múló idő minden dilemmát felold. Mert, változnak az idők, és változunk mi is velük

– olvasható a könyv legutolsó soraiban. Ugyan Bálint gazda remélte, hogy felesége teljesíti majd kívánságát, de arról azonban egyelőre nem tudni, hogy ez valóban így lesz-e.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

bálint gazda

bálint györgy

temetés