Koronavírus: egy szolnoki iskola teljes oktatói kar került karanténba

MTI   
  Megosztom
Koronavírus: egy szolnoki iskola teljes oktatói kar került karanténba

Koronavírus-fertőzést mutattak ki a Szolnoki Szakképzési Centrum Sipos Orbán Szakképző Iskola és Kollégium egyik oktatójánál – számolt be a Kalmár Andrea főigazgató és Hicsó György kancellár által jegyzett közleményről a Szoljon.hu.

Ahogy a közleményben írják:

Az érintett oktató augusztus 31-én vett részt egy értekezleten. Miután nem jól érezte magát, az elvégzett vírusteszt pozitív eredménnyel zárult.

Az ilyenkor szokásos eljárásrendnek megfelelően elvégezték a kontaktkutatást, ennek érdekében – elővigyázatosságból – a teljes oktatói kart két hétre hatósági karanténba helyezték. Miután az érintett diákokkal nem találkozott, így a tanulókkal szemben nem kellett semmilyen intézkedést alkalmazni, bevezetni.

Az intézményben ezen a héten, tehát szeptember 7-től 11-ig online oktatási rendben tanítanak, szeptember 14-től, hétfőtől pedig személyes jelenléttel folytatódik a tanítás. Erről az iskola a saját honlapján is tájékoztatta a diákokat és a szülőket egyaránt

- informálta hírportált közleményében az iskola.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-fertőzés

koronavírus-fertőzött

koronavírus-járvány

koronavírus-teszt

szolnok

iskola

tanárok