Tavaszt vártak, de telet kaptak: így szánkóztak a Bakonyban áprilisban a gyerekek

HelloVidék   
  Megosztom
Tavaszt vártak, de telet kaptak: így szánkóztak a Bakonyban áprilisban a gyerekek

A bolondos áprilisi időjárás úgy döntött, visszacsempészi a karácsonyi hangulatot a hétköznapokba. Az erőteljes havazás következtében a Bakony egyes helyein 33 centiméteresre duzzadt a hótakaró, és előkerültek a téli sporteszközök is.

A Bakony magasabb részén szerdán ismét előkerültek a hólapátok és a szánkók, így volt ez Zircen is, ahol szinte a legtöbbet kapták most az idei hóból, írja a telex.hu.

Bakonyszentlászlón, Bakonyszentkirályon és Cseszneken 10 cm hó esett, Zircen 29 centiméternyi téli csapadéknak örülhettek a gyerekek, a felnőttek kevésbé lelkesen fogadták az égi ajándékot.

A helyiek már a tavaszt várták, ehelyett előkerültek a szánkók, a hótaposók, és a dombokról csúszkáltak le a gyerekek, akik az elmúlt évek során már megtanulták, hogy akkor kell örülniük a hónak, amikor leesett, hisz havazás egyre kevésbé decemberben vagy januárban vátható nálunk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat mérése szerint a legtöbb hó a Bakonyban a Zirc melletti Bakonybélben esett: 33 centiméter.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

havazás

bakony

zirc

bakonybél

időjárás

klíma

tél

tavasz

időjárás jelentés

szánkózás

téli időjárás