Tavaszt vártak, de telet kaptak: így szánkóztak a Bakonyban áprilisban a gyerekek

HelloVidék   
  Megosztom
Tavaszt vártak, de telet kaptak: így szánkóztak a Bakonyban áprilisban a gyerekek

A bolondos áprilisi időjárás úgy döntött, visszacsempészi a karácsonyi hangulatot a hétköznapokba. Az erőteljes havazás következtében a Bakony egyes helyein 33 centiméteresre duzzadt a hótakaró, és előkerültek a téli sporteszközök is.

A Bakony magasabb részén szerdán ismét előkerültek a hólapátok és a szánkók, így volt ez Zircen is, ahol szinte a legtöbbet kapták most az idei hóból, írja a telex.hu.

Bakonyszentlászlón, Bakonyszentkirályon és Cseszneken 10 cm hó esett, Zircen 29 centiméternyi téli csapadéknak örülhettek a gyerekek, a felnőttek kevésbé lelkesen fogadták az égi ajándékot.

A helyiek már a tavaszt várták, ehelyett előkerültek a szánkók, a hótaposók, és a dombokról csúszkáltak le a gyerekek, akik az elmúlt évek során már megtanulták, hogy akkor kell örülniük a hónak, amikor leesett, hisz havazás egyre kevésbé decemberben vagy januárban vátható nálunk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat mérése szerint a legtöbb hó a Bakonyban a Zirc melletti Bakonybélben esett: 33 centiméter.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

havazás

bakony

zirc

bakonybél

időjárás

klíma

tél

tavasz

időjárás jelentés

szánkózás

téli időjárás