Fontos: mától időpont nélkül intézhető a védettségi igazolvány a kormányablakoknál

HelloVidék   
  Megosztom
Fontos: mától időpont nélkül intézhető a védettségi igazolvány a kormányablakoknál

Mától azok a beoltottak is intézhetik a kormányablakoknál a védettségi igazolványukat, akiknek nem érkezett meg, és nem sikerült időpontot sem foglalniuk eddig. Így remélhetőleg minél hamarabb kézhez kaphatják a kedvezményekre jogosító kártyát.

Nem csak azok kerülnek hátrányba a védettségi igazolvány hiánya miatt, akik nem oltatnak, hanem azok is, akik bár oltattak, de valamilyen oknál fogva nem érkezett meg hozzájuk a plasztikkártya, írja az index.hu.

Sokan megkapták már az oltásukat, de mégsem érkezett meg hozzájuk postai úton a védettséget igazoló kártyájuk. A szombaton hatályba lépett új szabályok értelmében hátrányt szenvednek azokkal szemben, akik már rendelkeznek a kártyával. Ráadás a védetteknek járó kedvezményeket azok a magyarok sem vehetik automatikusan igénybe, akik külföldön oltatták be magukat, mivel csak a magyarországi igazolást fogadják el itthon a hatóságok.

Ilyen esetben a kormányablakokhoz kell fordulni a panasszal, ott viszont lehetetlenség heteken belül időpontot foglalni, nem csoda, hogy számtalan panaszt kaptak a kormányhivatalok a védettségi igazolványokkal kapcsolatosan.

Az RTL Klub kérdezte meg az ügyben az Operatív Törzset, a válaszból pedig világosan kiderül, hogy május 3-tól, hétfőtől időpontfoglalás nélkül is felkereshetőek a kormányablakok országszerte a védettségi igazolványos ügyekkel kapcsolatban.

Címlapkép: illusztráció

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

védettségi igazolvány

kormányablak

határozat

koronavírus elleni oltás

koronavírus

oltás

oltási igazolvány