Fontos: mától időpont nélkül intézhető a védettségi igazolvány a kormányablakoknál

HelloVidék   
  Megosztom
Fontos: mától időpont nélkül intézhető a védettségi igazolvány a kormányablakoknál

Mától azok a beoltottak is intézhetik a kormányablakoknál a védettségi igazolványukat, akiknek nem érkezett meg, és nem sikerült időpontot sem foglalniuk eddig. Így remélhetőleg minél hamarabb kézhez kaphatják a kedvezményekre jogosító kártyát.

Nem csak azok kerülnek hátrányba a védettségi igazolvány hiánya miatt, akik nem oltatnak, hanem azok is, akik bár oltattak, de valamilyen oknál fogva nem érkezett meg hozzájuk a plasztikkártya, írja az index.hu.

Sokan megkapták már az oltásukat, de mégsem érkezett meg hozzájuk postai úton a védettséget igazoló kártyájuk. A szombaton hatályba lépett új szabályok értelmében hátrányt szenvednek azokkal szemben, akik már rendelkeznek a kártyával. Ráadás a védetteknek járó kedvezményeket azok a magyarok sem vehetik automatikusan igénybe, akik külföldön oltatták be magukat, mivel csak a magyarországi igazolást fogadják el itthon a hatóságok.

Ilyen esetben a kormányablakokhoz kell fordulni a panasszal, ott viszont lehetetlenség heteken belül időpontot foglalni, nem csoda, hogy számtalan panaszt kaptak a kormányhivatalok a védettségi igazolványokkal kapcsolatosan.

Az RTL Klub kérdezte meg az ügyben az Operatív Törzset, a válaszból pedig világosan kiderül, hogy május 3-tól, hétfőtől időpontfoglalás nélkül is felkereshetőek a kormányablakok országszerte a védettségi igazolványos ügyekkel kapcsolatban.

Címlapkép: illusztráció

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 4,73 százalékos THM-el, és havi 96 143 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCreditnél. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 5,49% a THM; a Budapest Banknál 5,68%; a Sopron Banknál 5,72%,  a MagNet Banknál pedig 5,73%; míg az Takarékbanknál 5,78%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, a Raiffeisen Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

védettségi igazolvány

kormányablak

határozat

koronavírus elleni oltás

koronavírus

oltás

oltási igazolvány