Nem hiszed el, mi épül itt: elképesztő fantáziavilágba repít ez a vidéki park

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Nem hiszed el, mi épül itt: elképesztő fantáziavilágba repít ez a vidéki park

Debrecenben megkétszerezik a belváros legkedveltebb játszóterének, az Ötholdas Pagonynak a területét, és átalakítják Szabó Magda Sziget-kék című regénye ihlette tematikájú mesevilággá. A természetbarát fejlesztés keretében több mint ötezer cserjét és háromezer évelő növényt ültetnek el a minivárost is tartalmazó parkban.

Tematikus parkká alakul Debrecenben a nagyerdei Pagony játszótér. Kétszeresére bővítik és egész évben ingyenesen látogatható, tematikus parkká alakítják át a több mint 20 éves Ötholdas Pagony játszóteret a debreceni Nagyerdőben, tudósított az MTI.

Az Oláh Gábor utcai parkban Szabó Magda Sziget-kék című regénye inspirálta fantáziavilágba kalauzolják el a gyerekeket, illetve a családokat.

A park legújabb látványos eleme lesz a miniváros: a kis gyerekházak alkotta városkában, ahol lesz iskola, bolt, piac, bank, kórház, étterem és rendőrség, a gyerekek játékosan ismerkedhetnek meg a felnőttek világával. A házak a Debrecenben is megtalálható funkciókat és a Sziget-kék mesekönyv helyszíneit idézik meg.

A négy évszakos játszótéren épülő 450 négyzetméteres központi épületben a kávézó és büfé mellett kialakítanak egy 30-40 személyes rendezvénytermet, valamint baba-mama szobát is. Az épület hátsó részében kap helyet az úgynevezett élménytorony, egy ötszintes, a gyerekek szórakoztatására létesített kilátó, illetve játszótorony.

A pavilon építése az európai uniós pályázat kötelező eleme. Az új park területe az Ötholdas Pagony területéhez képest a duplájára nő. A meglévő játékok mellett további 35 új játszóelemmel bővül a minden oldalról akadálymentesen megközelíthető játszótér.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

debrecen

játszótér

park

nagyerdő

szabó magda

fejlesztés

természet

zöld fejlesztés

zöld terület

gyerekek

mesevilág

miniváros

sziget-kék