Nem hiszed el, mi épül itt: elképesztő fantáziavilágba repít ez a vidéki park

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Nem hiszed el, mi épül itt: elképesztő fantáziavilágba repít ez a vidéki park

Debrecenben megkétszerezik a belváros legkedveltebb játszóterének, az Ötholdas Pagonynak a területét, és átalakítják Szabó Magda Sziget-kék című regénye ihlette tematikájú mesevilággá. A természetbarát fejlesztés keretében több mint ötezer cserjét és háromezer évelő növényt ültetnek el a minivárost is tartalmazó parkban.

Tematikus parkká alakul Debrecenben a nagyerdei Pagony játszótér. Kétszeresére bővítik és egész évben ingyenesen látogatható, tematikus parkká alakítják át a több mint 20 éves Ötholdas Pagony játszóteret a debreceni Nagyerdőben, tudósított az MTI.

Az Oláh Gábor utcai parkban Szabó Magda Sziget-kék című regénye inspirálta fantáziavilágba kalauzolják el a gyerekeket, illetve a családokat.

A park legújabb látványos eleme lesz a miniváros: a kis gyerekházak alkotta városkában, ahol lesz iskola, bolt, piac, bank, kórház, étterem és rendőrség, a gyerekek játékosan ismerkedhetnek meg a felnőttek világával. A házak a Debrecenben is megtalálható funkciókat és a Sziget-kék mesekönyv helyszíneit idézik meg.

A négy évszakos játszótéren épülő 450 négyzetméteres központi épületben a kávézó és büfé mellett kialakítanak egy 30-40 személyes rendezvénytermet, valamint baba-mama szobát is. Az épület hátsó részében kap helyet az úgynevezett élménytorony, egy ötszintes, a gyerekek szórakoztatására létesített kilátó, illetve játszótorony.

A pavilon építése az európai uniós pályázat kötelező eleme. Az új park területe az Ötholdas Pagony területéhez képest a duplájára nő. A meglévő játékok mellett további 35 új játszóelemmel bővül a minden oldalról akadálymentesen megközelíthető játszótér.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

debrecen

játszótér

park

nagyerdő

szabó magda

fejlesztés

természet

zöld fejlesztés

zöld terület

gyerekek

mesevilág

miniváros

sziget-kék