Ennek a hírnek senki nem fog örülni: mától újra fizetünk a parkolásért

HelloVidék   
  Megosztom
Ennek a hírnek senki nem fog örülni: mától újra fizetünk a parkolásért

A fizetős parkolási rendszer május 25-én, kedden visszaáll az országban. Sokan nem örülnek ennek, ugyanakkor a parkolásnak nemcsak anyagi vonzata van, hanem forgalomszabályozási is. A lakosság a koronavírus-járvány okozta megszorítások mellett mégis valami pozitívnak örülhetett a díjmentes parkolás kapcsán. A másik oldalról, a parkolótársaságok felől nézve ugyanakkor deficitet hozott a rendelkezés.

A fizetős parkolási rendszer május 25-én, kedden visszaáll az országban. Az ingyenes parkolásnak sokan örültek, hisz olyan forgalmas helyeken sem kellett több ezer forintot fizetni, ahol korábban ez volt a gyakorlat. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy a parkolásnak nemcsak anyagi vonzata van, hanem forgalomszabályozási is.

A díjmentesség kapcsán főleg a forgalmas belvárosokban merült fel a probléma, mióta kezd visszaállni a gazdaság és az ügyintézés, hogy ahol korábban mindig volt szabad hely, éppen a díjfizetési kötelezettség miatt, a parkolási díj átmeneti megszüntetése miatt ez esetlegessé vált, ami nehézkessé tette a parkolást sokak számára. De a többség azért örült annak, hogy a koronavírus-járvány okozta megszorítások mellett legalább valami pozitív is történt velünk.

A másik oldalról, a parkolótársaságok felől nézve ugyanakkor deficitet hozott a rendelkezés. Egy példával szemléltetve az árbevétel-kiesést: a felszíni parkolás díjmentessé tételével összefüggésben a 2020. üzleti évben 442 millió forint, míg a 2021. év első negyedévében 243 millió forint, összességében 2021 első negyedévéig 685 millió forint árbevételtől esett el a DV Parking Kft., írja a haon.hu.

Címlapkép: Getty Images

KÖLTÖZNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? KERESS EGY OLCSÓ HITELT!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 4,73 százalékos THM-el, és havi 96 143 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCreditnél. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 5,49% a THM; a Budapest Banknál 5,68%; a Sopron Banknál 5,72%, a MagNet Banknál pedig 5,73%; míg az Takarékbanknál 5,78%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, a Raiffeisen Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

parkolás

ingyenes parkolás

fizetős

rendelet

fizetős parkolási rendszer

visszaállás

megszorítások

koronavírus-járvány