Itt az újabb riasztás: zivatarok miatt adtak ki figyelmeztetést

HelloVidék   
  Megosztom
Itt az újabb riasztás: zivatarok miatt adtak ki figyelmeztetést

Szerda éjfélig a Dél-Alföldön, majd a Tiszántúlon, leginkább annak is a délkeleti részén számíthatunk zivatarok előfordulására, de a növényeknek is árt az évszakhoz képest hűvös időjárás.

Este előbb a Dél-Alföldön, majd a Tiszántúlon (leginkább annak is a délkeleti részén) számíthatunk zivatarok előfordulására. A délkeleti, keleti határ közelében akár egy-egy hevesebb zivatar is kialakulhat, amelyekhez intenzív csapadék (>10-20 mm), viharos széllökések (> 60-90 km/h) és jégeső társulhat, írja a met.hu.

További rossz hír a mezőgazdaságra vonatkozóan, hogy a tavasz utolsó hónapjában csapadékra és melegre lenne szüksége valamennyi szántóföldi növényünknek az optimális fejlődéséhez. A megfelelő mennyiségű eső már megérkezett, az évszakhoz képest alacsony hőmérséklet azonban sajnos továbbra is hátráltató tényezőként hat. Növényeink fenológiai fázisai mintegy két héttel vannak lemaradva az ilyenkor szokásostól, és ebben számottevő változás a következő tíz napban sem valószínű.

Szerdán az ország nagy részén gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, de a Kisalföldön időnként megélénkülhet a délies szél, és a zivatarok környezetében átmenetileg viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8 fok között alakul. A fagyzugokban, a Bakony völgyeiben ennél hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 19 és 24 fok között várható.

Címlapkép: Getty Images

KÖLTÖZNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? KERESS EGY OLCSÓ HITELT!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 4,73 százalékos THM-el, és havi 96 143 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCreditnél. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 5,49% a THM; a Budapest Banknál 5,68%; a Sopron Banknál 5,72%, a MagNet Banknál pedig 5,73%; míg az Takarékbanknál 5,78%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, a Raiffeisen Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

időjárás előrejelzés

zivatar

hűvös idő

hideg

május

mezőgazdaság

lemaradás

csapadék

fagyzugok