Nem hiába reménykedtünk: a június végre hozhat egy kis meleget

HelloVidék   
  Megosztom
Nem hiába reménykedtünk: a június végre hozhat egy kis meleget

Május utolsó napja még több záport, zivatart és szeles időt tartogat, majd kedden már csak a keleti országrészben várható eső, és egyre több lesz a napsütés. Szerdától eláll a szél, a délutáni maximum hőmérsékletek egyre emelkednek, hétvégén már mindenütt 20 fok fölött alakul a hőmérséklet, többfelé átléphetjük a 25 fokot is. Így végre az évszaknak megfelelő időjárásnak örülhetünk.

A május záporokkal, zivatarokkal és hideggel búcsúzik, és a jövő hét elejét is ez a hűvös idő jellemzi még. De június első hetében lassú, ugyanakkor tartós felmelegedés körvonalazódik, és az eső sem fog annyit esni, írja az Időkép.

Május utolsó napja még több záport, zivatart és szeles időt tartogat a számunkra, majd kedden már csak a keleti országrészben várható eső, és egyre több lesz a napsütés.

Szerdától eláll a szél, a légmozgás mindenütt mérsékelt marad. A hét hátralévő részében legfeljebb jelentéktelen csapadék, futó záporok alakulhatnak csak ki. Néhol az ég is megdörrenhet, de heves viharok nem várhatók. A délutáni maximum hőmérsékletek egyre emelkednek, hétvégén már mindenütt 20 fok fölött alakul a hőmérséklet, többfelé átléphetjük a 25 fokot is, így végre az évszaknak megfelelő időjárásnak örülhetünk.

Címlapkép: Getty Images

KÖLTÖZNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? KERESS EGY OLCSÓ HITELT!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 4,73 százalékos THM-el, és havi 96 143 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCreditnél. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 5,49% a THM; a Budapest Banknál 5,68%; a Sopron Banknál 5,72%, a MagNet Banknál pedig 5,73%; míg az Takarékbanknál 5,78%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, a Raiffeisen Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

felmelegedés

nyár

zápor

zivatar

szél

légmozgás

országos

június

hőmérséklet

május

maximum