Sportszeretet és tudatos fizetés: erre tanították a gyerekeket a Balatonnál

HelloVidék   
  Megosztom
Sportszeretet és tudatos fizetés: erre tanították a gyerekeket a Balatonnál

Az év legnagyobb vitorlás versenyére, a Kékszalag Raiffeisen Nagydíj idején a sportok szeretetére és a családi pénzügyek tudatos tervezésének fontosságára is felhívták a figyelmet a szervezett családi programok segítségével. Ehető QR-kódokkal díszített süteményt kaptak azok a gyerekek, akik megígérték, hogy a jövőben többet fognak sportolni, esetleg kipróbálják a vitorlázást. A sütemény azoknak járt, akik részt vettek Füred Kapitány, a balatoni mesehős kincsvadászatán, és felfedezték Balatonfüred rejtett kincseit, ahol számos hajózással kapcsolatos szobrot, épületet és más turisztikai látványosságot kellett megtalálniuk a vitorlásverseny alatt. Az akció nem titkolt célja az volt, hogy a sportok mellett a családok pénzügyi tudatosságát is növeljék, és megismertessék a résztvevőket a QR kódos fizetéssel.

A kincskereső családok a süteményekre tett QR kódok leolvasásával indulhattak el a felfedezőútra. Mindeközben igazi kulináris élményekkel is gazdagodhattak, hiszen a kincsvadászat alatt több ikonikus cukrászdát és fagylaltozót is fel kellett keresniük.

A kincsvadászok megtudhatták, mi köze Széchenyi Istvánnak a balatoni hajózáshoz, és hogy pontosan mennyi pénzt adott a legnagyobb magyar arra, hogy 175 éve elindulhasson az első gőzhajó a Balatonon.A gyerekek és szüleik arról is ismereteket szereztek, hogy milyen szerepet játszott Bujtor István életében a vitorlázás, és mennyibe került a Pogány Madonna című film elkészítése.

A Füred belvárosában elrejtett QR kódok segítségével az is kiderült, hogy mennyibe kerül az a hajó, amellyel tavaly Kékszalagot nyertek az egytestű hajók kategóriájában. Az akció nem titkolt célja, hogy a sportok mellett a családok pénzügyi tudatosságát is növeljék a Balaton kulturális, történelmi nevezetességeinek megismertetése mellett.

Ezért a szülők figyelmét felhívták azokra az új fizetési megoldásokra, amelyek már több balatoni vállalkozónál is elérhetőek: ennek köszönhetően sok helyen már QR kóddal is kifizethetjük a lángost, vagy akár a hűsítő limonádét, mondta el Éskovács Péter, az akció egyik szervezője.

Címlapkép és fotó: Éskovács Péter

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

balaton

kékszalag

családi program

pénzügyi nevelés

qr kód

fizetési módszer

sportprogramok

balatonfüred

füred kapitány