Milliárdos támogatás: ezeknek a családoknak 2,5 millió juthat belőle

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Milliárdos támogatás: ezeknek a családoknak 2,5 millió juthat belőle

Most is lehet támogatást igényelni a nagycsaládosoknak az autóvásárláshoz, mondta el a családokért felelős tárca nélküli miniszter szerdán a Facebook-oldalán megosztott videóban. A támogatás az autó teljes vételárának a fele, de maximum 2,5 millió forint lehet.

Novák Katalin kifejtette: azoknak, akik nagycsaládban élnek vagy már úton van a harmadik kisbabájuk, a kormány támogatást ad, hogy megvásároljanak egy legalább hétszemélyes autót.

Ehhez legfeljebb 2,5 millió forintos anyagi segítséget nyújtanak, s ezt nem kell visszafizetni, sőt egyenesen a Magyar Államkincstártól az autókereskedőhöz érkezik ez az összeg, tehát nem is kell megelőlegezni

- emelte ki.

A támogatás az autó teljes vételárának a fele, de maximum 2,5 millió forint lehet. A költségvetésből 60 milliárd forintot fordítottak a nagycsaládosok autóvásárlási támogatására.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 40 156 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,85%), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 39 988 forintos törlesztőt (THM 7,86%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

nagycsaládosok autóvásárlási támogatása

nagycsaládosok

autóvásárlási támogatás

autóvásárlás

magyar államkincstár