Oltási akciót indítottak az magyar iskolák: lassan minden szülőnek döntenie kell

HelloVidék   
  Megosztom
Oltási akciót indítottak az magyar iskolák: lassan minden szülőnek döntenie kell

Javában szervezik a 12 év feletti gyermekek iskolai oltását. Nem egy szülő már megkapta az ehhez szükséges a jelentkezési lapot is, amit akkor is vissza kell küldeni, ha nem szeretnék az oltást, vagy ha már beoltatták a gyermeküket.

Augusztus végén és szeptember elején is oltják a gyerekeket. A részletekről a szülők az iskoláktól kapnak majd tájékoztatást, ezt követően augusztus 25-ig kell jelezniük, hogy kérik-e a gyermeküknek az oltást vagy sem - hangzott el az RTL Klub Híradójában. Létszámtól függően a gyerekeket vagy a saját iskolájukban vagy egy közeli intézményben oltják majd be.

Ha felüti a fejét a vírus, szükség lenne a tömeges tesztelésre is

A Pedagógusok Szakszervezete szerint az iskolakezdésig szükség lenne egy protokollra, ami azt is garantálja, hogy ha valahol felüti a fejét a vírus, akkor ott azonnal tesztelnek. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az RTL Klub kérdésére azt írta, a higiénés szabályok betartásával kapcsolatos ajánlásokat időben meg fogják kapni az iskolák.

Az internetes regisztráció és időpontfoglalás is nyitott

A kormányzati portál szerint a 12-15 éves fiatalok szülei június óta tudják regisztrálni gyermeküket oltásra. A 12-17 éves korosztályban eddig már csaknem 200 ezren regisztráltak oltásra és 162 ezren (81 százalékuk) már fel is vették.

Felhívták a figyelmet arra, hogy az internetes regisztráció és időpontfoglalás továbbra is nyitott, ez a legegyszerűbb módja a gyermek beoltásának. Emellett augusztus 30-án és 31-én, valamint szeptember 2-án és 3-án az iskolákban is lesz oltási akció. Az oltás Pfizer-vakcinával történik, az iskolaorvosok és háziorvosok bevonásával - tette hozzá a kormányzati portál.

A koronavirus.gov.hu szerint az iskolák a napokban elektronikus úton értesítik a szülőket az iskolai oltás lehetőségéről. A szülőnek legkésőbb augusztus 25-éig kell visszajeleznie az iskolának, hogy kéri vagy nem gyermekének az oltást. Az iskolák ez alapján összesítik az igényeket, és a létszám alapján vagy a tanuló saját iskolájában, vagy egy közeli iskolában jelölik ki az oltás helyszínét. Erről a szülők az oltás pontos időpontjával együtt külön értesítést kapnak.

Az oltásra a 18 év alatti diáknak magával kell majd vinnie a kitöltött szülői hozzájáruló nyilatkozatot, a 18 évet betöltött diáknak pedig a jelentkezési lapot. Ezeket a dokumentumokat szülők emailben megkapják. A második oltást az első után három héttel adják be ugyanabban az iskolában, ahol az első oltás is történt - tették hozzá. Ugyanakkor felhívták a figyelmet arra is, hogy nem kell feltétlenül megvárni az iskolai oltást, hiszen a gyermeket továbbra is lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu holnapon, majd automatikusan időpontot lehet foglalni a kórházi oltópontokra a www.eeszt.gov.hu honlapon.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

covid-19

oltás

oltási igazolvány