Novák Katalin: jövő januártól emelkedik a gyod összege

MTI   
  Megosztom
Novák Katalin: jövő januártól emelkedik a gyod összege

Jövő év január 1-jétől a minimálbér szintjére emelkedik a gyermekek otthongondozási díja (gyod) - jelentette be a családokért felelős tárca nélküli miniszter.

Novák Katalin a helyi családsegítő és gyermekjóléti központban tett látogatását követően elmondta, a kormány 2019. január 1-jén vezette be a gyodot, ezt a támogatási formát a halmozottan sérült, súlyos fogyatékossággal élő gyermekek családjai igényelhetnek.

A gyod összege jelenleg havi 147 ezer forint, de jövőre ez ismét emelkedik és eléri a minimálbér szintjét

- mondta a miniszter, emlékeztetve arra, hogy a kormány 2019 óta több lépésben emelte az akkor még ápolási díjnak nevezett juttatás összegét.

A gyod emelése jelentős segítség lesz a súlyosan, halmozottan sérült, önellátásra képtelen gyermekeket nevelő családoknak

- tette hozzá Novák Katalin.

A normatív támogatások növekedésének köszönhetően egyre nagyobb keretösszegből gazdálkodhat az önkormányzat a szociális és családvédelmi területen, 2021-ben Debrecenben erre a célra több mint 4,2 milliárd forint áll rendelkezésre

- mondta Papp László, Debrecen polgármestere.

Példaként említette, hogy a családsegítő és gyermekjóléti központ épülete- részben a kormány és az önkormányzat, részben európai uniós támogatásnak köszönhetően - csaknem 600 millió forintból készült el 2017-ben.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

novák katalin

gyod

támogatás

támogatások

gyermekek otthongondozási díja