Iskolapszichológus segít feldolgozni a szörnyű tragédiát: megszólalt az igazgató is

HelloVidék   
  Megosztom
Iskolapszichológus segít feldolgozni a szörnyű tragédiát: megszólalt az igazgató is

Korábban beszámoltunk a Vaján élő tizenhat éves T. Gábor öngyilkosságáról. Az édesanyja akkor azt nyilatkozta, hogy fiának az iskolában problémái voltak az osztálytársaival, folyamatosan piszkálták, cikizték őt, volt olyan kijelentése, hogy inkább a halál, mint az iskola.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a Vaján élő tizenhat éves T. Gábort múlt hét kedden holtan találta meg nevelőapja, miután a fiú öngyilkosságot követett el előző nap. Az édesanyja akkor azt nyilatkozta az RTL Híradónak, hogy fiának az iskolában problémái voltak az osztálytársaival, folyamatosan piszkálták, cikizték őt, volt olyan kijelentése, hogy inkább a halál, mint az iskola.

Szerda délután a szon.hu munkatársai személyesen keresték fel a baktalórántházai iskolát, ahová T. Gábor járt, ám a bejáratnál a portaszolgálat nem engedte be őket az iskolába, írja a szon.hu. Később az iskola igazgatója, Gerják József szombaton délután a következő választ juttatta el a laphoz:

T. Gábor halálával kapcsolatban a rendőrségi eljárás és a belső vizsgálat befejezéséig az alábbiakról tudom tájékoztatni Önöket: Minden lehetséges eszközzel segítettük az eltűnt tanuló keresését és közreműködtünk a hatóságokkal. A Pedagógiai Szakszolgálat segítségével egy pszichológus csoport segíti a diákokat a történtek feldolgozásában. Ugyancsak fenntartói közreműködéssel sürgősségi bűnmegelőzési előadásokra kerül majd sor az iskolában. Az utóbbi években több iskolapszichológus tartott tréningeket mentálhigiéniás problémák, agresszió kezelésére, szorongás és depresszió feloldására. Az osztályfőnökök az osztályokban a felmerülő eseteket azonnal kezelik, szükség esetén szakember (védőnő, gyermekjóléti szolgálat, iskolaorvos, rendőrség) segítségét kérik

– áll a levélben.

Ha bántalmazott, vagy külső szemlélő vagy egy bántalmazási ügyben, szólj a tanárodnak, a szülődnek, vagy hívd a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségét, a 116-123-as telefonszámon!

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tragédia

vaja

baktalórántháza

diák

öngyilkosság

iskolapszichológus

igazgató