Figyelem, maradhat a Covid-veszélyhelyzet: a kormány 2022. január 1-ét javasolja

Pénzcentrum   
  Megosztom
Figyelem, maradhat a Covid-veszélyhelyzet: a kormány 2022. január 1-ét javasolja

2022. január 1-ig meghosszabbíthatják a veszélyhelyzetet, ha a parlament elfogadja a kormány erről szóló javaslatát − olvasható a Kormányzati Tájékoztatási Központ kedd esti közleményében. Szerintük erre azért van szükség, mert a világjárvány továbbra is tart, a delta vírusmutáns terjedése pedig szükségessé teszi a járvány elleni védekezést és a gyors cselekvőképesség fenntartását.

A járvány elleni további hatékony védekezés és gyors reagálóképesség érdekében a kormány a járvány elleni védekezésről szóló törvény hatályának meghosszabbítását kezdeményezi az Országgyűlésnél 2022. január 1-jéig”, erről a kormány keddi ülésén született döntés

- tartalmazza a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye, írja a Pénzcentrum.

Mindez a közlemény szerint továbbra is szükségessé teszi a járvány elleni védekezést és a gyors cselekvőképesség fenntartását. Annál is inkább, mert az elmúlt másfél év bebizonyította, hogy a korábban elfogadott rendkívüli és átmeneti jogi keretek jól szolgálták a járvány elleni védekezést – írják.

Az Országgyűlés legutóbb májusban hosszabbította meg a törvény hatályát, ezzel a veszélyhelyzeti rendeletek hatálya az őszi parlamenti ülésszak első napját követő 15. napig tolódott ki. Mivel a parlament először szeptember 20-án ül össze először, a veszélyhelyzet a májusi döntés értelmében október 4-ig tartott volna.

A parlament elé kerülő törvénymódosítás értelmében január 1-jéig ismét meghosszabbodik a koronavírus elleni törvény hatálya. Amennyiben a járványhelyzet lehetővé teszi, a kormány kezdeményezni fogja a veszélyhelyzetnek a törvény hatályvesztését megelőző megszüntetését

- olvasható a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményében.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

veszélyhelyzet

meghosszabbítás

kormányzati tájékoztatás

parlament

pandémia

negyedik hullám