Mindenkit sokkolnak ezek a számok: ennyi pedagógus vesztette életét a járványban

HelloVidék   
  Megosztom
Mindenkit sokkolnak ezek a számok: ennyi pedagógus vesztette életét a járványban

A hozzájuk beérkezett információk szerint egyre több intézményben jelenik meg újra a koronavírus – mondta a Spirit FM Partvonal című műsorában a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnöke.

Gosztonyi Gábor szerint tavaly egyértelműen bebizonyosodott, hogy az online oktatás miatt nagy a lemaradásuk a diákoknak, amit idén kell pótolniuk a pedagógusoknak. Azt is mondta, hogy a tanárok akár egyik napról a másikra képesek átállni a digitális oktatásra, írja a hvg.hu.

Gosztonyi beszélt arról is, hogy információik szerint az egészségügy után az oktatás területén haltak meg a legtöbben a járvány miatt.

Több mint 140 kollégát veszítettünk el másfél év alatt

- mondta a PSZ alelnöke a műsorban, majd hozzátette, hogy ebből hivatalos adat csak tavaly december 31-ig van, a második félév, azaz a második hullám végének és a harmadik hullám adataival egyelőre nem rendelkeznek.

Úgy vélte, amíg a kormány „szándékosan rombolja a pedagógusok imidzsét”, addig nagyon nehéz lesz pedagógust találni. Ha egy kiszámítható jövőképpel rendelkezhetnének a pedagógusok, a társadalmi megbecsüléssel párosítva, akkor sokan visszatérnének a pályára – fűzte hozzá.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pedagógus

pedagógusok szakszervezete

járvány

gosztonyi gábor

szakszervezet

pandémia