Elkezdődött: egyre több helyen kötelező a maszkviselés, már itt is

HelloVidék   
  Megosztom
Elkezdődött: egyre több helyen kötelező a maszkviselés, már itt is

A beltéri maszkviselést a negyedik hullám felívelése miatt minden szakértő kifejezetten ajánlja még az oltottaknak is. Kazincbarcika önkormányzata úgy döntött, elég rosszak a helyi járványügyi mutatóik ahhoz, hogy bevezessék a kötelező maszkviselést az önkormányzati fenntartású zárt tereken. A pénteki tájékoztató szerint 58 aktív fertőzött és négy covidos halálos áldozat van Kazincbarcikán. A kötelező maszkhordás vonatkozik a polgármesteri hivatalra, az önkormányzati cégcsoport területeire, az önkormányzati fenntartású óvodákra, a védőnői szolgálatra és a város szociális intézményeire.

Kötelező maszkviselést vezet be az önkormányzati fenntartású zárt tereken Kazincbarcika vezetése, és a fokozódó járványhelyzet miatt a városi tesztelőpontot is újranyitják, illetve ismét rendszeresen járványügyi tájékoztatást adnak ki – írja a helyi önkormányzat lapja, a Kolorline.hu, amit a telex.hu szúrt ki.

A kötelező maszkhordás vonatkozik a polgármesteri hivatalra, az önkormányzati cégcsoport területeire, az önkormányzati fenntartású óvodákra, a védőnői szolgálatra és a város szociális intézményeire. Egyedül a gyerekek és az óvodai, bölcsődei dolgozók jelentenek kivételt, utóbbiakat a városvezetés azzal indokolja, hogy a maszkviselésük hátráltatná a gyerekek beszédfejlődését.

A beléptetési szabályok is szigorodnak a bölcsődékben, óvodákban és idősotthonokban, illetve november 1-től az önkormányzat megbízásából vagy támogatásával szervezett, nagy létszámú, beltéri rendezvényeket bizonytalan ideig nem tartják meg.

A negyedik hullám fokozódása miatt az önkormányzat újra heti tájékoztatót ad ki a városi járványhelyzetről és a legfontosabb járványügyi tudnivalókról, például hogy mikre érdemes figyelni, és hol lehet kérni az oltást.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

maszkviselés

negyedik hullám

pandémia

kazincbarcika

önkormányzat

koronavírus-járvány