Berobbant a járvány Magyarországon: nálunk a legrosszabb a helyzet a világon

HelloVidék   
  Megosztom
Berobbant a járvány Magyarországon: nálunk a legrosszabb a helyzet a világon

Magyarországon a legmagasabb a koronavírus reprodukciós rátája a világon a legfrissebb adatok szerint – számolt be az RTL Klub Híradója. A ráta azt mutatja meg, hogy egy beteg mennyi másik embert fertőz meg. Magyarországon 1,85 a koronavírus reprodukciós rátája, a második helyen Kolumbia áll 1,76-tal, míg a harmadikon Csehország 1,68-cal.

Röst Gergely azt nyilatkozta az RTL Híradóban, hogy ha a negyedik hullám csúcsát jelentősen enyhíteni szeretnénk, akkor az oltások és a maszkhasználat mellett más intézkedésekre is szükség lenne.

Az adásban megkérdezett virológus állítja, Magyarországon berobbant a járvány. Boldogkői Zsolt azt mondta az RTL Híradónak, hogy keleten tombol a járvány, onnan érkezett felénk.

Röst Gergely is nyilatkozott a csatornának, és azt mondta, a negyedik hullám enyhítéséhez már egy újabb oltási kampány sem lenne elég. A matematikus szerint a negyedik hullám most ért el olyan csoportokat és régiókat, ahol alacsonyabb az oltottság, és ezért gyorsabb a vírus terjedése.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

koronavírus

járvány

koronavírus adatok

negyedik hullám