Fontos változás jön az iskolákban: erről minden szülőnek tudni kell

HelloVidék   
  Megosztom
Fontos változás jön az iskolákban: erről minden szülőnek tudni kell

A Telex közlése szerint fontos változásra készülhetnek a szülők, mivel Kásler Miklós, az emberi erőforrások miniszterének határozatában az szerepel, hogy december elsejétől szigorítják a belépés rendjét az iskolákba, a szülőket csak védettségi igazolvánnyal engedik be az épületekbe.

Ahogy arról beszámoltak, a portál birtokába került levél szerint az Oktatási Hivatal arra hívta fel az iskolaigazgatók figyelmét, hogy ha december elsejétől a gyerekeket iskolába kísérő vagy onnan hazakísérő szülőnek nem lesz védettségi igazolványa, akkor csak egy kijelölt pontig léphet be az iskola területére. A levélben az is szerepel, hogy eleve csak egy szülő mehet be a gyerekkel vagy a gyerekért az iskolába védettségi igazolás nélkül.

A gyermeket illetve a tanulót köznevelési intézménybe kísérő vagy onnan hazakísérő egy fő nagykorú személy a koronavírus elleni védettségének igazolása nélkül a köznevelési intézmény területére a köznevelési intézmény vezetője által meghatározott pontig léphet be

- idézett a levélből a hírportál.

Hozzátették azt is, hogy a 29/2021 (IX. 19.) Emmi-határozat szerint a tanároktól, diákoktól, iskolai dolgozóktól nem kérnek védettségi igazolványt. Viszont a szülők mellett minden, az iskolába belépő külső személynek fel kell mutatnia valamilyen hazai, uniós, oltási vagy egyéb védettségi igazolást.

Az iskolaigazgató ezenkívül azoknak adhat engedélyt igazolvány nélküli belépésre, akik a hivatalos megfogalmazás szerint „a köznevelési intézmény ellenőrzési körén kívül eső elháríthatatlan esemény” következményeinek elhárítását végzik

- mutatott rá a portál.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kásler miklós

határozat

iskolák

védettségi igazolvány

szülők

beléptetés

belépés