Kék vödörben érkezik a karácsonyi csoda: rászoruló családokon segítenek így

HelloVidék   
  Megosztom
Kék vödörben érkezik a karácsonyi csoda: rászoruló családokon segítenek így

December 20-ig tart a Dorkász Szolgálat adventi adománygyűjtése. Az idén 30 éves szervezet több ezer, nehéz körülmények között élő család karácsonyát szeretné szebbé tenni a tartós élelmiszerekkel megtöltött kék vödörrel a Hajdúságban. Az akcióhoz több egyházközség és intézmény is csatlakozott.

Idén a 12. adventi adománygyűjtését hirdette a Dorkász Szolgálat. A felhívásához már most több cég, egyházközség és oktatási intézmény is csatlakozott, írja a dehir.hu.

Egy keresztény közösségnek feladata és elhívása az, hogy segítsen a rászorulókon. Nem először csatlakozunk ehhez az akcióhoz, hanem hagyományt folytatunk

- mondta el Bertha Zoltán, a Dóczy Gedeon Gimnázium lelkipásztora a portálnak.

A 12 literes kék vödörbe átlagosan hét kilogramm élelmiszer fér. Aki csatlakozni szeretne, például lisztet, cukrot, olajat, száraztésztát és konzerveket tehet bele, illetve a gyerekek számára édességet. A megtöltött vödröket karácsony előtt az egyházközségeken keresztül juttatják el a családokhoz, nyugdíjasokhoz. Már most több mint ezer kék vödörre van felajánlás, de bíznak benne, hogy ennél is több rászoruló ünnepét tudják majd szebbé tenni.

A kék vödör azt szimbolizálja, hogy együttérzünk velük, és szeretettel mellettük vagyunk, ezt érzik belőle a rászorulók. Ezért örülünk neki, hogy széles körben a társadalom Debrecenben és több településen is csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez

- nyilatkozta Kiss Ábel Lukács, a Dorkász Szolgálat Alapítvány igazgatója.

A Dorkász Szolgálat adventi adománygyűjtése december 20-ig tart. Az akcióhoz az interneten is lehet csatlakozni, ezen a weboldalon is meg lehet tölteni adományokkal egy kék vödröt.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

karácsony

szeretetszolgálat

dorkász szolgálat

advent

adománygyűjtés

hajdú-bihar megye