Horrorfilmet megszégyenítő brutalitással végeztek vele: vérbe fagyva találtak rá

HelloVidék   
  Megosztom
Horrorfilmet megszégyenítő brutalitással végeztek vele: vérbe fagyva találtak rá

Sokmilliós kártérítésben részesült annak az idős férfinak a családja, akit brutális módon gyilkoltak meg néhány évvel ezelőtt a Merényi Kórház pszichiátriáján. Az idős férfit még 2015 őszén vitték be lányai egy budapesti kórház neurológiájára, mert éjjel hallucinálni kezdett egy prosztatagyógyszer mellékhatásaként. A hozzátartozók jelezték az ottani személyzetnek: tudtuk nélkül semmiképp se szállítsák édesapjukat a pszichiátriára. Ennek ellenére pont ez történt.

A két nő édesapja alig egy órát töltött egy szobában a másik beteggel, amikor az kiemelt egy jókora vasdarabot az ágy végéből, és ütni kezdte vele az ágyából felkelni sem tudó férfi fejét.

A túl későn megjelent ápoló elé olyan kép tárult, ahogyan egy horrorfilm jelenítené meg a pszichiátriai osztályt: az idős férfi vérbe fagyva feküdt, arca pedig már semmilyen emberi formára nem hasonlított. Az elhunyt férfi két felnőtt lánya akkor elborzadva és értetlenül állt a történtek előtt: a kórház saját bevallása szerint mindent szabályosan csinált, segítség helyett mégis mészárlással végződött a kezelés.

A gyászoló család éveken át tartó jogi küzdelme végül is nem volt hiábavaló: a bíróság 2021-ben elismerte a kórház felelősségét a példátlan halálesetben, és megerősítette, hogy nem volt sem szabályos, sem jogszerű, ahogyan édesapjukat őrizetlenül egy ismerten veszélyes kezelt mellé helyezték, holott eredetileg egy gyógyszer mellékhatása miatt került be.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kártérítés

pszichiátria

merényi kórház

férfi