Horrorfilmet megszégyenítő brutalitással végeztek vele: vérbe fagyva találtak rá

HelloVidék   
  Megosztom
Horrorfilmet megszégyenítő brutalitással végeztek vele: vérbe fagyva találtak rá

Sokmilliós kártérítésben részesült annak az idős férfinak a családja, akit brutális módon gyilkoltak meg néhány évvel ezelőtt a Merényi Kórház pszichiátriáján. Az idős férfit még 2015 őszén vitték be lányai egy budapesti kórház neurológiájára, mert éjjel hallucinálni kezdett egy prosztatagyógyszer mellékhatásaként. A hozzátartozók jelezték az ottani személyzetnek: tudtuk nélkül semmiképp se szállítsák édesapjukat a pszichiátriára. Ennek ellenére pont ez történt.

A két nő édesapja alig egy órát töltött egy szobában a másik beteggel, amikor az kiemelt egy jókora vasdarabot az ágy végéből, és ütni kezdte vele az ágyából felkelni sem tudó férfi fejét.

A túl későn megjelent ápoló elé olyan kép tárult, ahogyan egy horrorfilm jelenítené meg a pszichiátriai osztályt: az idős férfi vérbe fagyva feküdt, arca pedig már semmilyen emberi formára nem hasonlított. Az elhunyt férfi két felnőtt lánya akkor elborzadva és értetlenül állt a történtek előtt: a kórház saját bevallása szerint mindent szabályosan csinált, segítség helyett mégis mészárlással végződött a kezelés.

A gyászoló család éveken át tartó jogi küzdelme végül is nem volt hiábavaló: a bíróság 2021-ben elismerte a kórház felelősségét a példátlan halálesetben, és megerősítette, hogy nem volt sem szabályos, sem jogszerű, ahogyan édesapjukat őrizetlenül egy ismerten veszélyes kezelt mellé helyezték, holott eredetileg egy gyógyszer mellékhatása miatt került be.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kártérítés

pszichiátria

merényi kórház

férfi