Hoppá, ekkora bakit: kifelejtették az ebédlőt a 1,5 milliárdból felújított iskolából

HelloVidék   
  Megosztom
Hoppá, ekkora bakit: kifelejtették az ebédlőt a 1,5 milliárdból felújított iskolából

1,5 milliárd forint újították fel az iregszemcsei általános iskolát, ám ebédlőt nem alakítottak ki az épületben, így az étkezést biztosító önkormányzati intézményhez a tanulóknak mindennap a forgalmas 65-ös számú főút mentén kell menniük és azon átkelniük. Háborognak a szülők.

Az út nagyon forgalmas, ezért nem szerencsés, hogy annak mentén kell bandukolnia az általános iskolásoknak, ráadásul egy olyan gyalogátkelőhelyen kell átkelniük az út másik oldalára, ami nem túl jól belátható, így veszélyes is. De nincs más megoldás egyelőre, mert a suli felújításakor nem alakítottak ki ebédlőt, ezért az önkormányzat egyik intézményében étkeznek a diákok.

- ezt a megjegyzést írták a Blikk szerkesztőségének a háborgó szülők. Állításuk szerint nem túl ésszerűen sikerült a Tolna megyei Iregszemcse általános iskolájának felújítása. Ugyanis az ebédlő valamiért kimaradt a 1,5 milliárd forintos projektből, így a gyerekeket minden nap át kell kísérni a forgalmas 65-ös főúton egy önkormányzati intézményhez.

Az iskolaépületet két éve, 2020-ban újították fel. A meglévő 11 tanterem mellé még ötöt építettek ki, csoportszobákkal, vizesblokkal, nagyobb tanárival és aulával. A korábbi hirdetményben porta, igazgatási irodák, teakonyha, szaktanári öltöző, gépészeti helység, sőt a sportpálya felújítása is szóba kerül, ebédlő azonban nem. Mindenesetre az Emberi Erőforrások Minisztériuma közölte a Blikkel, a következő miatt nem történt meg mindez:

Új ebédlőt azért nem sikerült kialakítani, mert az önkormányzat erre saját projekttervvel rendelkezett. (…) A gyermekétkeztetés az önkormányzat feladata, amit nem kötelező az iskola épületében ellátni, ha van erre kijelölt és alkalmas hely.

Egy másik olvasó szerint azt ígérte az önkormányzat, a hosszú főút menti gyaloglást majd buszoztatással váltják ki. Szerinte a templomról épp nemrég szakadt le egy nagyobb darab, pont oda esett, ahol a gyerekcsoportok szoktak járni étkezni. Gyócsi Edit iskolaigazgató is kérte az önkormányzatot, hogy

Az iskolaigazgató szerint pályázati forrásból az iskola közelében lévő önkormányzati területen vagy a volt kisiskola épületében létesülhetne új étkezde.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

iskolafelújítás

ebédlő

menza