Tényleges életfogytiglant kértek az erőszaktevőre: brutálisan gyilkolta meg a futónőt

HelloVidék   
  Megosztom
Tényleges életfogytiglant kértek az erőszaktevőre: brutálisan gyilkolta meg a futónőt

A legsúlyosabb büntetés kiszabásáért fellebbezett a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség annak az R. Szilveszternek az ügyében, aki nyolc és fél évvel ezelőtt megerőszakolta és megölte Soroksáron Gy Krisztinát. Most kiderült, hogy R. Szilveszter a másodfokon eljáró fellebbviteli főügyészség szerint is lényegesen súlyosabb ítéletet érdemel. Arra tettek ugyanis indítványt, hogy utasítsák el a védelmi fellebbezéseket, és tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítéljék a férfit.

A férfit életfogytig tartó fegyházra ítélték első fokon azzal, hogy 35 év múlva bocsátható a leghamarabb szabadlábra feltételesen. A megölt futónő édesanyja azt mondta az elsőfokú ítélet után, hogy reméli, koporsóban jön ki a börtönből a lánya gyilkosa, és tényleges életfogytiglant kap majd másodfokon, írja a 24.hu.

A 36 éves futónő holttestét egy bozótosban találták meg 2013. szeptember 25-én. A vád szerint az anyukát lemeztelenítették, majd durván bántalmazták, megerőszakolták és megfojtották. Az elkövető ezt követően magához vette az áldozata mobilját és elmenekült.

R. Szilveszter eleinte azzal védekezett, hogy látta, amikor a futónőt egy másik férfi bántalmazza. Azt állította, úgy került a helyszínre a DNS-e, hogy megpróbálta megvédeni a nőt, és közben megsérült. Ezt azonban cáfolta a genetikai szakértői vélemény, az áldozat combján és különböző testrészein ugyanis kizárólag R. Szilveszter genetikai profilja volt kimutatható.

Az ügyész már az előkészítő ülésen is életfogytig tartó fegyházat kért R. Szilveszterre aljas indokból elkövetett emberölés, szexuális erőszak és kifosztás miatt azzal a kitétellel, hogy feltételes szabadlábra bocsátásának időpontja legkorábban 30 év múlva lehet. A férfi azonban nem kötött alkut, végig tagadta a bűnösségét és többször is a kamerába vigyorogva húzta az eljárás alatt az időt. Alighanem bánja már, hogy nem kötött alkut, mert már első fokon is súlyosabb büntetést kapott az előkészítő ülésen felajánlottnál.

A másodfokon eljáró fellebbviteli főügyészség fenntartotta az ügyészi fellebbezést, és arra tett indítványt, hogy utasítsák el a védelmi fellebbezéseket és tényleges életfogytiglanra ítéljék a férfit. Ha a táblabíróság osztja az ügyészség álláspontját, akkor R. Szilveszter élete végéig rács mögött marad.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

büntetés

fegyház

másodfok

r. szilveszter

fellebbezés

nemi erőszak