Vádat emeltek egy bűnszervezet ellen: migránsokat csempésztek át a magyar határon

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Vádat emeltek egy bűnszervezet ellen: migránsokat csempésztek át a magyar határon

Vádat emelt a Kecskeméti Járási Ügyészség egy szír férfi és hét bűntársa ellen, akik fizetségért legalább hetven illegális bevándorlót szállítottak Szeged és Baja térségéből az osztrák határhoz - közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtószóvivője pénteken az MTI-vel.

A bűnbandát egy ismeretlen arab férfi irányította, aki egy mobiltelefonos alkalmazás segítségével küldte a migránsok felvételének helyét, a bevándorlók számát és a célállomást egy Kecskeméten élő szír férfinek.

A szír vádlott volt a koordináló, a közvetítő. Továbbította az irányító utasításait és szétosztotta a pénzt a sofőrök között. Ezen kívül időnként a szállítók előtt haladva, figyelmeztette őket az esetleges rendőri jelenlétre, ellenőrzésre.

A szír férfin és az öt sofőrön kívül az ügy vádlottja a szír férfi élettársa és az egyik fiatalember anyja is, akik segédkeztek a szállítások lebonyolításában.

A vádlottak közül a szír férfi és három szállító bűnügyi felügyelet alatt áll, míg a többi vádlott szabadlábon védekezik.

A járási ügyészség a vádlottakat üzletszerűen elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja, amelyet a szír koordinátor és az öt sofőr bűnszervezet tagjaként követett el. Ügyükben a Kecskeméti Járásbíróság dönt.

Címlapkép: Getty Images

KÖLTÖZNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? KERESS EGY OLCSÓ HITELT!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 4,73 százalékos THM-el, és havi 96 143 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCreditnél. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 5,49% a THM; a Budapest Banknál 5,68%; a Sopron Banknál 5,72%, a MagNet Banknál pedig 5,73%; míg az Takarékbanknál 5,78%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, a Raiffeisen Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kecskemét

bűnszervezet

vádemelés

migránsok