Vádat emeltek egy bűnszervezet ellen: migránsokat csempésztek át a magyar határon

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Vádat emeltek egy bűnszervezet ellen: migránsokat csempésztek át a magyar határon

Vádat emelt a Kecskeméti Járási Ügyészség egy szír férfi és hét bűntársa ellen, akik fizetségért legalább hetven illegális bevándorlót szállítottak Szeged és Baja térségéből az osztrák határhoz - közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtószóvivője pénteken az MTI-vel.

A bűnbandát egy ismeretlen arab férfi irányította, aki egy mobiltelefonos alkalmazás segítségével küldte a migránsok felvételének helyét, a bevándorlók számát és a célállomást egy Kecskeméten élő szír férfinek.

A szír vádlott volt a koordináló, a közvetítő. Továbbította az irányító utasításait és szétosztotta a pénzt a sofőrök között. Ezen kívül időnként a szállítók előtt haladva, figyelmeztette őket az esetleges rendőri jelenlétre, ellenőrzésre.

A szír férfin és az öt sofőrön kívül az ügy vádlottja a szír férfi élettársa és az egyik fiatalember anyja is, akik segédkeztek a szállítások lebonyolításában.

A vádlottak közül a szír férfi és három szállító bűnügyi felügyelet alatt áll, míg a többi vádlott szabadlábon védekezik.

A járási ügyészség a vádlottakat üzletszerűen elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja, amelyet a szír koordinátor és az öt sofőr bűnszervezet tagjaként követett el. Ügyükben a Kecskeméti Járásbíróság dönt.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kecskemét

bűnszervezet

vádemelés

migránsok