Lehetetlen letaszítani a trónjáról: ez a kutyafajta a legnépszerűbb itt

HelloVidék   
  Megosztom
Lehetetlen letaszítani a trónjáról: ez a kutyafajta a legnépszerűbb itt

Az Egyesült Államokban immár 31. éve a labrador retriever a legnépszerűbb kutyafajta – ez derül ki az Amerikai Kennel Klub (AKC) idei toplistájából. A roppant barátságos kutyafajta hazánkban is rendkívül közkedvelt, ugyanakkor aki házőrzőt keres, másik fajtát válasszon.

A listán a legnagyobb meglepetés az uszkárok ötödik helyezése, mivel 1997 óta most sikerült először ismét az élre törniük. Míg 1960 és 1982 között nagy népszerűségnek örvendett ez a kutyafajta, később visszaszorult. Az uszkárok történelmileg vízimentők voltak, és ma is sportos állatok. Híresen okos kutyák, ráadásul a szőrük sem okoz allergiát, írja a 24.hu.

A francia bulldogok, amelyek ma már a második helyen állnak, 2000-ben még csak a 71. helyet foglalták el. A cane corso pedig, amelyet csak 2010-ben ismertek el, azóta az 51. helyről a 21. helyre jött fel.

Címlapkép: Getty Images

KÖLTÖZNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? KERESS EGY OLCSÓ HITELT!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 4,73 százalékos THM-el, és havi 96 143 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCreditnél. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 5,49% a THM; a Budapest Banknál 5,68%; a Sopron Banknál 5,72%, a MagNet Banknál pedig 5,73%; míg az Takarékbanknál 5,78%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, a Raiffeisen Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

amerikai kennel klub

toplista

labrador

kutya kutyatartás

kutyafajta