Elképesztő számadat: több millió nő dolgozik ingyen Magyarországon, és nekünk ez természetes

HelloVidék   
  Megosztom
Elképesztő számadat: több millió nő dolgozik ingyen Magyarországon, és nekünk ez természetes

A hazánkban élő 5,1 millió nő csaknem kétharmada édesanya. Ők nap mint nap láthatatlan munkát végeznek, amikor ellátják a házi-és ház körüli feladatokat, valamint gondoskodnak gyermekeikről. Ezért a munkáért nem kapnak fizetést, mégis hatalmas értékkel bír. Ha szükség van rájuk, bajnokokat megszégyenítő lendülettel futnak, ha gyermekük bátorításra szorul, hivatásos szurkolókká válnak, és még súlyemelésben is verhetetlenek. Edzők és sportolók egy személyben, akiket idén a munka ünnepe és anyák napja alkalmából köszönt a Decathlon.

Ebbe beletartoznak a házi- és ház körüli munkák, a gyermekneveléshez és -gondozáshoz kapcsolódó feladatok. Az anyukák fáradhatatlanul talpon vannak, szaladnak, ha valamire azonnal szükség van, súlyt emelnek, amikor gyermeküket és a nagybevásárlás csomagjait cipelik, ami bár a hagyományos értelemben nem számít edzésnek, de jelentős sportteljesítménnyel ér fel. A fizikai megterhelés mellett lelki támaszként is jelen vannak, vigasztaljak gyermeküket a nehéz időszakokban és buzdítják őket, amikor kihívással néznek szembe, akárcsak egy jó edző.

A Decathlon a ritka kettős jeles nap alkalmából (mivel idén május 1. és anyák napja egy napra esik) különleges, az édesanyák teljesítményét ünneplő videót alkotott. A márka a mindennapokban is odafigyel az anyákra saját munkavállalói körében, akiket különböző kezdeményezések útján igyekszik támogatni. Jelenleg a náluk dolgozó munkatársak 60%-a nő, és a csapattagok több mint ötöde édesanya.

A nálunk dolgozó édesanyák aránya az előző évhez képest 4%-kal emelkedett. Kiemelten fontos számunkra, hogy az ők és családjuk igényeit szem előtt tartva alakítsunk a munkarenden és a juttatásokon. Hangsúlyt fektetünk a belső kommunikációra, beleértve a GYES-en és GYED-en lévő kismamákkal való folyamatos kapcsolattartást is

- mondta Bognár Rozita, a Decathlon CSR vezetője.

Néhány példa csak, hogy juttatási csomagunk részeként az édesanyák karácsonykor minden gyermek után ajándékkártyában részesülnek, ingyenes és kedvezményes sportolási lehetőséggel biztatjuk őket az egészséges életmódra, az anyagi juttatások tekintetében pedig a távolléti évek alatt is biztosítjuk számukra a béremelést és a vállalat nyeresége alapján számolt béren túli összeget.

2021-ben a Decathlon elindította a családbarát munkarend tesztidőszakát, ami magában foglalja az anyukák esetében a plusz egy hétvégi szabadnapot és a délelőtti műszakválasztás lehetőségét. Az év során több további, a családokat támogató kezdeményezést is tervez a márka. Ilyen például az édesanyák karrierútjának támogatása, valamint az édesapáknak biztosított egyéb kedvezmények bevezetése.

Az anyák napja alkalmából készült videó:

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

anya

anyák napja

édesanyák