Ebben a vidéki nagyvárosban megint erőre kapott a koronavírus-járvány: mi lesz ebből?

HelloVidék   
  Megosztom
Ebben a vidéki nagyvárosban megint erőre kapott a koronavírus-járvány: mi lesz ebből?

Nyilvánosságra hozta a Nemzeti Népegészségügyi Központ a legfrissebb országos adatokat a koronavírus örökítőanyagának szennyvizekben kimutatható koncentrációjáról. Az elmúlt hetekben tapasztalt csökkenés folytatódik, a mérések szerint a tizenkilenc mintavételi pontból hatnál jelentősen mérséklődött a koncentráció. A békéscsabai, a tatabányai és a zalaegerszegi állomáson azonban egyelőre még emelkedett koncentráció tapasztalható, máshol mindenütt mérsékelt a Covid-örökítőanyag mennyisége.

A koncentráció 19 mintavételi helyen a mérsékelt, míg 3 városban az emelkedett tartományba esik, írják.

Az NNK továbbra is heti szinten közli a szennyvízadatokat, a koronavirus.gov.hu viszont ennél kevésbé következetes: május 2-án jelentették be, hogy a napi helyett heti adatközlésre állnak át, ami már a legelső héten sem sikerült.

Forrás: NNK
Forrás: NNK

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

koronavírus-járvány

nemzeti népegészségügyi központ

szennyvíz adatok