Embertelen brutalitás: 100 kutyát foglalt le a rendőrség, kutyaviadalon küzdöttek az életükért

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Embertelen brutalitás: 100 kutyát foglalt le a rendőrség, kutyaviadalon küzdöttek az életükért

Tizenöt embert gyanúsítanak abban a nyomozásban, amelyet egy nagykőrösi tanyán tartott kutyaviadalok miatt indítottak - ismertette a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) pénteken a police.hu oldalon.

Azt írták, hogy tiltott állatviadal szervezése bűntettének gyanúja miatt még 2020 decemberében négy férfit fogtak el a nagykőrösi kutyaviadalokkal kapcsolatban.

A gyanúsítottak között van budapesti, nagykőrösi, dunaharaszti, domaházi, zsombói, erdőhorváti és albertirsai lakos is. Két nőt és egy fiút is gyanúsítottként hallgattak ki

- tették hozzá. A legtöbbjüknek tiltott állatviadal szervezése, valamint állatkínzás miatt kell felelnie, de van köztük olyan is, akit ezeken felül meggyanúsítottak gerinces állat tiltott állatviadal céljából történő tenyésztésével, lőfegyverrel visszaéléssel, illetve kiskorú veszélyeztetésével.

A társaság több tagjáról kiderült, hogy évek óta foglalkozik amerikai staffordshire terrier kutyafajtákkal, kimondottan azzal a céllal tenyésztve őket, hogy állatviadalokon indulhassanak.

A nyomozók száz kutyát foglaltak le, és egyikük sem volt idősebb ötévesnél. Így vélelmezhető, hogy a korosabb, harcra alkalmatlan állatokat vagy nem tartották meg, vagy a viadalokon elpusztultak

- közölték.

A lefoglalt ebek további sorsáról az érintett kormányhivatalok döntenek - fűzték hozzá. Az NNI nyomozói az ügyet a napokban lezárták, és a "vaskos" iratanyagot vádemelési javaslattal megküldték a Pest Megyei Főügyészségnek.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kutyaviadal

nagykőrös

nemzeti nyomozó iroda

rendőrség